Evenimentul Zilei > Social > Oala cu aur a României! Dracula l-a „bătut” pe Dalai Lama. Americanii au confirmat-o
Oala cu aur a României! Dracula l-a „bătut” pe Dalai Lama. Americanii au confirmat-o

Oala cu aur a României! Dracula l-a „bătut” pe Dalai Lama. Americanii au confirmat-o

Fără doar și poate, Castelul Bran, casa lui Dracula, poate fi pus pe lista comorilor Românei. Faptul că țara noastră are locuri de poveste, pe care turiștii se calcă în picioare pentru a le vizita, nu mai reprezintă un secret pentru nimeni.

După fiecare vizită pe meleagurile de poveste ale României, turiștii pleacă fascinați și dau sfoară în lume despre peisajele, atracțiile turistice și frumusețile României.

Conform ultimelor clasamente, Castelul Bran, sau casa Contelui Dracula așa cum îl cunosc turiștii, ocupă un loc de cinste în lista celor mai frumoase 50 de locuri din lume, top întocmit de portarul american Architectural Digest.

Pe lista destinațiilor pentru care se bat turiștii se află și atracții turistice precum Capela Sixtină şi Catedrala Notre Dame. În acest top, Castelul Bran ocupă poziţia a 30-a. După „Casa lui Dracula”, în top se mai regăsesc obiective turistice din destinații exotice precum Templul Angkor din Cambodgia și palatul lui Dalai Lama din Tibet

Bogdana Balmuș, manager de PR la Castelul Bran, a declarat pentru RFI că peste 1 milion de turiști vizitează anual castelul în căutarea Contelui Dracula.

Printre atracţiile transilvane sunt enumerate satele medievale incluse pe lista UNESCO, Viscri, Sighişoara şi Bierta.

Conform informațiilor oferite de site-ul oficial al Castelului Bran, turiștii pot vizita Casa lui Dracula conform următorului program

Luni: 12 – 16

Marți–Duminică: 9 – 16

Ultima intrare: 16