O specie de păsări a pus pe jar un întreg sat. Distrug totul în calea lor

O specie de păsări a pus pe jar un întreg sat. Distrug totul în calea lor Păsările. Sursa foto: Dreamstime.com

Locuitorii unui sat au ajuns la capătul răbdării din cauza unei specii de păsări care a dat năvala peste ei. Cu toții trăiesc acum un real coșmar, deoarece păsările nu doar că perturbă liniștea cu zgomote puternice, ci și distrug tot ce le iese în cale.

Găinile sălbatice, căci despre ele este vorba, au invadat la propriu satul Snettisham din Regatul Unit. Numărul acestora a crescut exponențial, iar comunitatea se confruntă acum cu un adevărat coșmar.

Planurile pentru a ține sub control această populație de păsări au eșuat, iar oamenii sunt disperați să găsească o soluție.

Locuitorii, terorizați la propriu de aceste păsări sălbatice

Problemele localnicilor cu aceste păsări par a nu avea un sfârșit în viitorul apropiat, iar responsabilitatea pentru aceasta cade asupra turiștilor. Găinile sălbatice au devenit o atracție turistică, iar vizitatorii care doresc să le observe le atrag de cele mai multe ori cu mâncare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai că, deși își doresc să facă bine, turiștii lasă în urma lor un adevărat haos. Mai mult, resturile lăsate atrag în același timp și șobolanii.

Conform mai multor relatări, în zilele recente, turiștii au lăsat în urma lor aproximativ un kilogram de creveți.

Aceste resturi au atras imediat șobolanii, nu doar pe păsări, contribuind la creșterea continuă a populației rozătoarelor în zonă.

Găini

Sursa foto: Pixabay

Localnicii se plâng că nu se mai pot odihni noaptea

Localnicii se confruntă constant cu zgomotul persistent făcut de păsări. Mulți dintre locuitorii din Snettisham se plâng că nu mai pot să se odihnească noaptea. În încercarea de a găsi un somn liniștit, mulți sunt nevoiți să folosească dopuri de urechi.

„Sunt scăpate de sub control acum, nu mai sunt doar una sau două… dacă cineva ar veni să le mute, l-aș cinsti cu o bere”, a spus un localnic.

Pe lângă sunetul extrem de puternic, aceste păsări le și distrug grădinile oamenilor, în căutare de hrană.

Pe de altă parte, există și localnici care privesc cu bucurie prezența găinilor sălbatice. Pentru ei, aceste păsări sunt o parte integrantă a identității locale, iar absența lor ar schimba radical aspectul locului, potrivit The Guardian.