Sectorul 1 al Capitalei, plin de mizerie și șobolani. Locatarii sunt revoltați

Sectorul 1 al Capitalei, plin de mizerie și șobolani. Locatarii sunt revoltați Șobolani. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cu toate că are cele mai luxoase străzi din Capitală, Sectorul 1 este îngropat în mizerie și șobolani. Imagini șocante au fost surprinse de jurnaliștii de la Gândul în zona respectivă.

Imaginea celei mai luxoase străzi din Sectorul 1 este deplorabilă. Peste munții de gunoaie circulă zeci de șobolani. În spatele acestei situații critice stă lupta dusă de primarul Clotilde Armand cu cei de la Romprest. Locatarii din zonă sunt revoltați, mai ales în contexul în care edilul își dorește să mai obțină un mandat.

Clotilde Armand, blamată pentru mizeria din Sectorul 1

Imaginile groazei au fost surprinse de reporterii Gândul pe Șoseaua Nordului din Capitală. Zona este considerată cea mai luxoasă, fiind plină de construcții noi și impozante.

Din cauza mizeriei crunte de pe străzi șobolanii își fac veacul printre trecători, ajungând chiar sa se cațere pe garduri. Aceștia se hrănesc din coșurile de gunoi și ajung chiar în curțile celor care locuiesc în zonă. Din acest motiv, locatarii din Sectorul 1 au ajuns la capătul disperării și Îi cer primarului Clotilde Armand să ia măsuri urgente.

Ne puteți urmări și pe Google News
Sectorul 1 al Capitalei, plin de mizerie și șobolani. Locatarii sunt revoltați

Șobolani. Sursa foto: Arhiva EVZ

Război între primar și Romprest

Cetățenii care locuiesc în zonă au de suferit din cauza luptei duse între Clotilde Armand și societatea de salubrizare din sector. Oamenii spun că șobolanii intră inclusiv în curți, fiind deja o amenințare la adresa sănătății publice.

„Este vina primarului Clotilde Armand. Șobolanii sunt peste tot în Sector, din cauza faptului că doamna Armand a redus frecvențele de curățenie din sector. Practic, nu a vrut să mai plătească serviciile către Romprest, a redus din ele, și iată rezultatul. Este o catastrofă”, a afirmat Daniel Ciungu, consilier în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1.

Sectorul 1 al Capitalei, plin de mizerie și șobolani. Locatarii sunt revoltați

Șobolani. Sursa foto: Gândul

Clotilde Armand mai vrea un mandat de primar

Consilierul local susține că problema este mult mai extinsă. Conform acestuia, mulți șobolani trăiesc inclusiv între blocuri, cu toate că asociațiile de locatari au făcut numeroase de deratizări.

„E plin de șobolani prin blocuri, asta din cauza gunoaielor. În unele blocuri asociațiile au făcut contracte de deratizare, pentru că serviciile primăriei nu mai fac față. Șobolanii se hrănesc practic cu gunoaie și nu se mai apropie de otrava pusă de cei de la deratizări. Așa se înmulțesc”, a adăugat consilierul PNL.

Cu toate că sectorul pe care îl conduce se confruntă cu această problemă, actualul primar susține că va candida pentru un nou mandat. Anunțul făcut de acesta i-a revoltat pe mulți dintre cei care locuiesc în această zonă a Capitalei.