Proiectul a beneficiat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia de un buget în valoare totală de 1.905.000 de euro, din care peste 1,6 milioane de euro sunt bani europeni neramburabili. Cu acești bani s-a dotat Clinica de Oftalmologie Timişoara cu aparatură de ultimă generaţie pentru tratamentul laser al bolilor oculare retiniene şi corecţiei viciilor de refracţie și s-a înfiinţat un cabinet oftalmologic în cadrul Centrului Medical Srpska Crnja (Serbia) cu dotarea necesară screening-ului şi tratamentului boliilor retiniene.

Clinica de Oftalmologie Timișoara, este singura clinică de stat din țară care dispune de laser cu femtosecunde și laser Excimer necesare tratamentului chirurgical al viciilor de refracţie. Acesta a fost achiziționat în cadrul proiectului ”Centrul Regional pentru Terapii Laser Avansate în Oftalmologie” (RECALT), desfășurat de Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” Timişoara în parteneriat cu Municipalitatea Nova Crnja din Serbia.

Proiectul a beneficiat de un buget în valoare totală de 1.905.000 de euro, din care peste 1,6 milioane de euro sunt bani europeni neramburabili. Cu acești bani s-a dotat Clinica de Oftalmologie Timişoara cu aparatură de ultimă generaţie pentru tratamentul laser al bolilor oculare retiniene şi corecţiei viciilor de refracţie și s-a înfiinţat un cabinet oftalmologic în cadrul Centrului Medical Srpska Crnja (Serbia) cu dotarea necesară screening-ului şi tratamentului boliilor retiniene.

 

Citește și: