O scrisoare deschisă în sprijinul lui Aleksei Navalnîi, adresată lui Putin, semnată de aproximativ 300 de medici ruși în mai puțin de o zi

O scrisoare deschisă în sprijinul lui Aleksei Navalnîi, adresată lui Putin, semnată de aproximativ 300 de medici ruși în mai puțin de o zi Aleksei Navalnîi. Sursa foto: Arhiva EVZ

O scrisoare deschisă în susţinerea opozantului rus Aleksei Navalnîi, adresată preşedintelui rus, Vladimir Putin, a fost semnată de aproximativ 300 de medici ruși în mai puțin de o zi. Ei cer să se înceteze agresiunea, abuzul, comise la adresa politicianului rus.

Pe 10 ianuarie, la mai puțin de o zi de la publicarea unei scrisori deschise adresată către președintele rus Vladimir Putin în sprijinul politicianului de opoziție Aleksei Navalnîi, aproximativ 300 de medici ruși au semnat această scrisoare.

"Nu putem și nu avem dreptul să privim cu calm provocarea deliberată şi prejudiciul adus la adresa sănătății politicianului Aleksei Navalnîi, care au loc în colonia corecțională nr. 6 a Serviciului Federal al Penitenciarelor din regiunea Vladimir", se menţionează în scrisoare. Autorii săi și medicii care au semnat-o își exprimă "îngrijorarea lor extraordinară faţă de viața și sănătatea" lui Navalnîi.

Cerem încetarea abuzului comis la adresa lui Aleksei Navalnîi, cerem încetarea trimiterii lui Aleksei la carceră, cerem ca medicii civili să fie lăsați să-l vadă și, dacă există probe, să fie internat într-un spital civil pentru o perioadă de examinare și de tratament", au susţinut autorii scrisorii, care au cerut respectarea legii cu privire la protecția sănătății și respectarea a Constituției Federației Ruse, al cărui garant este președintele Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aleksei Navalnîi se află în detenție de doi ani

Medicii care sunt dispuşi să semneze apelul pot lăsa comentarii sub postarea lui Aleksandr Vaniukov. Scrisoarea a fost postată pe Facebook de medicul Aleksandr Vaniukov, care i-a îndemnat pe reprezentanții comunității medicale din Rusia să se alăture apelului. Aleksei Navalnîi, cel mai important politician al opoziției din Rusia, se află în detenţie de doi ani. În timpul detenției sale în colonie, el a fost deja trimis într-o celulă de carceră de zece ori.

Potrivit avocatului său Vadim Kobzev, politicianul se află la carceră "cu febră, tuse și frisoane". Navalnîi a fost reținut şi plasat în arest la centrul de detenţie IK-6 din regiunea Vladimir. Aceasta este o colonie cu regim strict, unde, după cum au scris jurnaliştii, în repetate rânduri, tortura este folosită împotriva deţinuţilor. (Rador)