Evenimentul Zilei > Actualitate > O ROMÂNCA a fost EXPULZATĂ din Italia pentru că ar fi avut legături cu terorişti. Femeia NU INFIRMĂ că ar lupta alături de jihadiştii ISIS. Presa italiană scrie că s-a BUCURAT la masacrul de la Charlie Hebdo | VIDEO
O ROMÂNCA a fost EXPULZATĂ din Italia pentru că ar fi avut legături cu terorişti. Femeia NU INFIRMĂ că ar lupta alături de jihadiştii ISIS. Presa italiană scrie că s-a BUCURAT la masacrul de la Charlie Hebdo | VIDEO

O ROMÂNCA a fost EXPULZATĂ din Italia pentru că ar fi avut legături cu terorişti. Femeia NU INFIRMĂ că ar lupta alături de jihadiştii ISIS. Presa italiană scrie că s-a BUCURAT la masacrul de la Charlie Hebdo | VIDEO

Românca Diana Ramona Medan, 36 de ani, a fost expulzată din Italia pentru că ar fi avut legături cu teroriştii. Femeia, căsătorită cu un tunisian şi mamă a doi copii, trăieşte acum în Austria.

"Am fost expulzată din Italia pentru că aş fi fost o aşa-numită suspectă de terorism. Spuneau că am făcut propagandă pe internet. Nu este deloc adevărat. Pur şi simplu mi-am exprimat părerea", a declarat Diana Ramona. 

Diana Ramona a povestit prin ce a trecut atunci când a fost nevoită să se întoarcă în România. "Eram la Genova. Mă întorsesem din Tunisia, de la rudele soţului meu. La Genova am găsit foarte mulţi poliţişti, care mi-au spus că trebuie să îi urmez. M-au trimis în România. În România nu s-a întâmplat nimic. Am avut în permanenţă paşaportul, am fost considerată o persoană liberă", a mai spus aceasta.

"S-a spus că aş fi dispusă să lupt alături de jihadiştii din Statul Islamic. Nu este deloc adevărat. Nu am spus niciodată aşa ceva", a mai precizat românca.

"Femeia de 36 de ani este o simpatizantă a jihadiştilor şi în trecut a-a bucurat la masacrul din redacţia Charlie Hebdo. Îşi manifesta vionţa de a lupta în războiul sfânt şi întreprindea făcea prozelitism religios", scrie presa italiană.

Întrebată de jurnalistă dacă consideră că este greşit ceea ce face Statul Islamic, Diana Ramona i-a atras atenţia că a fost solicitată să răspundă doar la patru întrebări. "Eu vă răspund la aceste patru întrebări. În privinţa anumitor lucruri pot să mă abţin", a precizat românca.

Potrivit autorităţilor italiene, românca ţinea legătura, în spaţiul virtual, cu jihadişti din Marea Britanie, simpatizanţi ai Statului Islamic. Ea publica pe internet materiale de propagandă şi era pregătită să se alăture teroriştilor în luptă.