Evenimentul Zilei > International > O poveste tristă. EVE, adolescenta care scăpat cu viață din atentatul terorist din 2017 de pe Manchester Arena, a fost găsită moartă în dormitorul ei
O poveste tristă. EVE, adolescenta care scăpat cu viață din atentatul terorist din 2017 de pe Manchester Arena, a fost găsită moartă în dormitorul ei

O poveste tristă. EVE, adolescenta care scăpat cu viață din atentatul terorist din 2017 de pe Manchester Arena, a fost găsită moartă în dormitorul ei

O supraviețuitoare a atacului terorist comis cu o bombă de un sinucigaş în interiorul Manchester Arena, în anul 2017, în urma căruia 22 de persoane au fost ucise şi alte 59 au fost rănite, a încetat din viața. Cauza decesului nu este, momentan, cunoscută.

Tânăra Eve Aston, în vârstă de 20 de ani, supraviețuitoare a atacului terorist care a avut loc la Manchester Arena, pe data de 22 mai 2017, în timpul concertului cântăreței Ariana Grande, a încetat din viață. Mama tinerei decedate a oferit o serie de declarații presei internaționale, în care vorbește despre ce s-a întâmplat cu fiica sa în timpul concertului idolului său muzical, dar și traumele pe care le-a trăit ulterior, ca urmare a atacului terorist.

Supraviețuitoare a atacului terorist de pe Manchester Arena a murit

Eva Aston locuia în orașul Wolverhampton, din Marea Britanie. Mama tinerei a dezvăluit presei că tatăl său a descoperit-o decedată în dormitor, pe data de 23 iulie, la patru ani după ce tânăra a supraviețuit atacului terorist de la Manchester Arena. Echipa medicală care a ajuns la fața locului nu a putut să o mai salveze pe tânără.

Mama sa, Amanda Aston, în vârstă de 55 de ani, a spus despre Eve că era „unică” și a vorbit despre circumstanțele în care a reușit să scape vie în urma atacului de la concertul Arianei Grande. Potrivit relatărilor femeii, tatăl fetei, în vârstă de 43 de ani, a fost cel care a scos-o de la concert.

„A mers la concert împreună cu tatăl său și așa a fost dat să se întâmple, să fie și el acolo. Ariana era idolul ei muzical. Știa să cânte fiecare notă. Ei se aflau în cealaltă parte, nu în zona unde a fost declanșată bomba. De atunci, a tot mers la Manchester și ducea mereu flori pentru victimele atacului”, a declarat femeia.

Ce dezvăluie mama tinerei. „Părea că își revine”

Eve Aston s-a confruntat cu „zgomote puternice” și a suferit de sindrom post-traumatic, ca urmare a atacului terorist de la concert. Mama fetei a declarat că motivul pentru care tânăra a decedat nu este, momentan, cunoscut.

„Din momentul în care s-a născut, a fost o fire veselă. Avea un simț al umorului excepțional. A fost „fata lui tata” întotdeauna. Petrecea mult timp cu prietenii și dormeau peste noapte la ceilalți. A avut parte întotdeauna de sprijinul lor”, a spus Amanda, mama tinerei.

Părinții tinerei au spus că fata se confrunta cu simptome ale sindromului post-traumatic chiar și cu câteva săptămâni înainte de moarte. „Părea că își revine”, a spus mama tinerei, subliniind că a slăbit foarte mult în ultima perioadă.

Părinții fetei au deschis o campanie de strângere de fonduri pentru susținerea unei slujbe de înmormântare.