Evenimentul Zilei > Actualitate > O pacientă de 102 ani din România a trecut cu bine peste infectarea cu coronavirus. Cum a debutat boala
O pacientă de 102 ani din România a trecut cu bine peste infectarea cu coronavirus. Cum a debutat boala

O pacientă de 102 ani din România a trecut cu bine peste infectarea cu coronavirus. Cum a debutat boala

O pacientă în vârstă a reușit să treacă peste infectarea cu coronavirus. Nu avea probleme majore de sănătate.

O pacientă în vârstă de 102 ani s-a vindecat după ce a fost infectată cu coronavirus. A intrat astfel într-un club exclusivist al oamenilor în vârstă care au reușit să supraviețuiască virusului. Femeia se numește Elena Cușa Anagnoste și s-a născut în 1918. Anul în care se înfăptuia Marea Unire. Tot atunci, lumea era afectată foarte grav de gripa spaniolă.

Elena Cușa Anagnoste nu a avut probleme majore de sănătate înainte de infectarea cu coronavirus. Una dintre fiicele femeii a povestit cum au apărut necazurile cu coronavirusul. „A început prin tuse seacă si frisoane. A stat acasă vreo săptămână, boala a înaintat, a fost la Urgență la Constanța și, de acolo, la Mangalia.

Pacientă cu o vârstă venerabilă a scăpat de boală

În general, e o fire optimistă, a trecut prin multe în viață și boala a întărit-o mai tare. La început și-a facut griji mai mult pentru fiul ei decât pentru ea. Tratamentul i-a priit, a stat două săptămâni și a venit acasă într-o stare bunicică. La Mangalia a fost foarte bine îngrijită”. A povestit femeia, conform radioconstanta.ro.

Despre cazul Elenei Cușa Anagnoste a discutat și medicul Cristina Grădișteanu, de la Spitalul Municipal din Mangalia.

„Sunt pacienți vârstinici care trec cu bine peste boală”

„Din fericire, nu avea patologii grave cunoscute. Și noi am fost emoționați și îngrijorați, dar, din fericire, lucrurile au evoluat favorabil. Dânsa aşa spunea, că nu se cunoaște cu alte boli, nu făcea tratamente acasă. Este un exemplu și ne-a dat curaj această evoluție a dânsei.

Sunt pacienți vârstnici care trec cu bine peste boală, așa cum sunt mai puțin vârstnici la care evoluția nu e cea dorită. Se pare că mai conteaza şi terenul genetic. Oricum, noi facem toate eforturile pentru toți pacienții nostri, indiferent de vârstă și patologii.”

Născută în Grecia, femeia a ajuns în România tranzitând Bulgaria. Autoritățile din țara vecină i-au scris greșit în acte că este născută în anu 1903.