Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă ședință a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Anunțul făcut de prefectul Capitalei
O nouă ședință a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

O nouă ședință a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se vor reuni, luni, pentru a face o evaluare a situației pandemiei în București.

O nouă ședință a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc, mâine, a anunțat, astăzi, Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei. Oficialul a precizat că locuitorii Bucureștiului nu trebuie să se aștepte la anunțarea unor noi măsuri restrictive. Pe de altă parte, vor fi menținute cele luate deja.

„Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Noi am avut o şedinţă pregătitoare cu principalele structuri reprezentate în Comitet. Am solicitat puncte de vedere de la toate structurile reprezentate în Comitet şi vă pot spune că, în unanimitate, ideea este că vom menţine măsurile care deja au fost adoptate prin hotărârea trecută, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta, numărul de pacienţi depistaţi pozitivi îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare.

Este foarte clar că nu vom adăuga noi măsuri restrictive. Vom menţine măsurile care sunt la această dată în vigoarea”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu.

Se deschid când scade rata de infectare

Pentru că rata de infectare cu coronavirus este la nivelul Capitalei de peste 3 la mia de locuitori, școlile rămân deocamdată închise și vor funcționa on-line, în continuare.

Altfel, Traian Berbeceanu a vizitat duminică, împreună cu premierul Ludovic Orban şi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, call-center-ul amenajat de DSP pe Arena Naţională.

„Putem să facem şcoală online în condiţii acceptabile”

Nicușor Dan, primarul general, a vorbit și el despre momentul în care copiii vor putea să revină în bănci. „Copiii sunt transmiţători ai acestei boli. (…) Noi avem şi problema în Bucureşti de şcoli care învaţă în trei schimburi şi în care e practic imposibil să faci o distanţare a copiilor în clasă. (…) În condiţiile în care suntem în Bucureşti, putem să facem şcoală online în condiţii acceptabile.

Este o măsură de siguranţă pe care eu o susţin cu toată inima, deci, până când nu vom scădea acel indice sub trei, cum au stabilit specialiştii, eu susţin ca şcolile să rămână în continuare închise”, a spus primarul, la B1 TV.