În urmă cu o săptămână, pe 17 februarie, viceprimarul Aurelian Bădulescu a anunţat că va candida la şefia PSD București, afirmând că are tot sprijinul Gabrielei Firea, primarul general. 

„Am luat notă de decizia Comitetului Executiv de a se organiza alegeri în toate structurile de partid unde sunt preşedinţi interimari şi am decis să-mi asum candidatura pentru poziţia de preşedinte al PSD Bucureşti”, a declarat Bădulescu, conform Agerpres.

Consilierii generali însă i-au pregătit debarcarea. Vineri, 22 februarie, ei au semnat un convocator prin care aprobă ca, în data de 27 februarie, ora 11.00, să se întrunească, iar ordinea de zi să fie următoarea: Proiect de hotărâre privind schimbarea din funcția de viceprimar al municipiului București a lui Aurelian Bădulescu și un alt proiect privind alegerea unui nou viceprimar.

Trebuie spus că, dacă  nu se creează o majoritate de două treimi din numărul total al consilierilor în funcție (55) care să aprobe proiectul de demitere, viceprimarul Bădulescu va rămâne pe funcție până când se va forma o astfel de majoritate. 

Aurelian Bădulescu se aștepta la o asemenea mișcare încă de la sfârșitul lunii ianuarie. Pe 30 ianuarie, consilierul PSD Honorius Circa îi ceruse demiterea, iar a doua zi, într-o ședință furtunoasă pe aceeași temă, s-a produs celebra bătaie cu sticla cu apă și îmbrânceli dintre Bădulescu și Mutu, primarul sectorului 6. 

„Convocatorul este cu data de 27 februarie. Dânșii, conform legii, trebuie să nu o facă mai devreme de trei zile. De la momentul anunțării, adică vineri, ei nu pot face mai devreme de trei zile, de aceea au pus data de 27. Data o stabilește, conform atribuțiilor, Direcția de Asistență Tehnică și Juridică', a explicat viceprimarul Aurelian Bădulescu, conform libertatea.ro 

Viceprimarul pune schimbarea sa pe seama faptului că el se află în tabăra Gabrielei Firea, iar șeful partidului, Liviu Dragnea, îl vrea ejectat de la conducerea Primăriei Capitalei. Trecutul lui nebulos, când, ca informator al poliției, a fost implicat în trei dosare penale dubioase, pare să nu conteze pentru el.