Evenimentul Zilei > EVZ Special > O nouă Schismă? – „Papa Francisc dorește să rupă Biserica în complicitate cu forțele globaliste”
O nouă Schismă? – „Papa Francisc dorește să rupă Biserica în complicitate cu forțele globaliste”

O nouă Schismă? – „Papa Francisc dorește să rupă Biserica în complicitate cu forțele globaliste”

Ierarhii conservatori au reacționat rapid și tăios după cutremurul produs în Biserica Catolică de sprijinul declarat al Papei Francisc pentru „uniunile civile” ale homosexualilor.

„Cercul Magic” de la Vatican

Și mai departe arhiepiscopul a scris:

„Această capcană are drept scop – în intențiile îndrăznețe ale lui Bergoglio și ale «cercului său magic» – de a-și consolida puterea proprie în interiorul unei biserici care va fi «Catolică» doar cu numele, dar care în realitate ar fi eretică și schismatică.”

Arhiepiscopul Viganò afirmă că Papa Francisc se face astfel exponentul curentului globalist și progresist mondial:

„Această înșelăciune se bazează pe sprijinul, al presei mainstream și al lobby-ului LGBT, de care mulți dintre membrii clerului, episcopilor și cardinalilor nu sunt străini. În plus, să nu uităm că în multe țări există legi în vigoare care pedepsesc penal pe oricine consideră sodomia blamabilă și un păcat sau nu aprobă legalizarea «matrimoniului» homosexual – chiar dacă fac asta pe baza Credinței lor. O luare de poziție a episcopilor împotriva lui Bergoglio într-o problemă ca homosexualitatea ar putea determina autoritatea civilă să îi inculpe penal, cu aprobarea Vaticanului.”

Biserica Paralelă este aliată cu Statul Paralel

Și Viganò își continuă rechizitoriul:

„Bergoglio va avea astfel de partea sa nu doar «Biserica Paralelă» (Deep Church), reprezentată de rebeli precum părintele James Martin (susținător acerb al integrării minorității LGBT în biserică – n.r.) și cei care promovează «Calea Sinodală» germană (episcopii germani sunt cei mai aprigi susținători ai stângismului papal – n.r.) ci și «Statul Paralel».

„Nu este surprinzător că în documentar există și o susținere a candidatului Democrat în viitoarele alegeri prezidențiale americane, împreună cu deconcertanta condamnare a politicii administrației Trump, care este acuzat că desparte familiile care doresc să pătrundă ilegal în Statele Unite, când în realitate președintele se confruntă cu un trafic uman și cu un trafic de minori.”

„Vicarul lui Hristos vrea să scufunde Corabia lui Petru”

Carlo Maria Viganò este autorul unei senzaționale scrisori deschise, adresate în iunie lui Donald Trump, în care afirmă că, alegerile din Statele Unite de pe 3 noiembrie sunt o bătălie pe viață și pe moarte între „copiii luminii și copiii întunericului”, în care vorbește pentru prima oară și de o „Biserică Paralelă”.

Și Viganò încheie apoteotic>

„În calitate de catolici, suntem chemați să fim alături de cei care apără viața, familia naturală și suveranitatea națională. Am crezut că îl avem pe Vicarul lui Hristos de partea noastră. Cu durere recunoaștem că, în această înfruntare epocală, cel care ar fi trebuit să stea la cârma corăbiei lui Petru, a ales să se așeze de partea dușmanului, pentru a o scufunda.”

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.