O nouă generaţie de smarphone-uri de la Nokia

O nouă generaţie de smarphone-uri de la Nokia

Nokia a anunţat astăzi că va începe să vândă luna viitoare în China noua sa gamă de smartphone-uri care utilizează sistemul de operare Windows Phone.

Reprezentanţii Nokia au ales să iasă cu o nouă gamă de smartphone-uri pe piaţa din China. Printre altele, Nokia a prezentat două modele destinate pieţei chineze, versiuni ale modelelor Lumia 610 şi Lumia 800. După anunţarea ştirii, acţiunile Nokia au urcat cu 3,5%, la 4,136 euro, la bursa din Helsinki.

“Acesta este un pas încurajator pentru a pătrunde pe piaţa în expansiune din China", a apreciat analistul Geoff Blaber, de la CCS Insight în Londra, citat de Reuters.

Cota Nokia pe piaţa telefoanelor mobile inteligente din China, cea mai mare piaţă din lume, a scăzut anul trecut la 30%, de la 70% în 2010, deoarece compania finlandeză a pierdut teren în faţa Apple, Samsung şi concurenţilor locali, susţine firma de cercetare Strategy Analytics. Modelele Lumia au început să fie vândute în Europa, India și China Nokia a prezentat în octombrie primul său smartphone care utilizează sistemul de operare Windows Phone, după ce la începutul lui 2011 a decis să renunţe la propria sa platformă Symbian în favoarea sistemului de operare conceput de Microsoft. Stephen Elop a prezentat anul trecut primele smartphone bazate pe Windows Phone: Lumia 800 şi Lumia 710, care vor fi urmate de alte patru telefoane inteligente, inclusiv pentru pieţele emergente: Asha 200, 201, 300 şi 303. În noiembrie modelele Lumia au început să fie vândute în Europa şi gradual vânzările s-au extins pe pieţele mai mari, cum ar fi India şi China.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania a anunţat că îşi menţine obiectivul de a reduce costurile cu peste un miliard de euro până în 2013. Anul trecut, directorul general al companiei finlandeze a dezvăluit un plan care prevede eliminarea a 3.500 de locuri de muncă. Nokia a anunţat în 2011 închiderea fabricii de telefoane de la Jucu (România), decizie în urma căreia vor fi disponibilizaţi 2.200 de angajaţi.