O nouă epidemie misterioasă amenință omenirea. Afectează creierul și e mortală

O nouă epidemie misterioasă amenință omenirea. Afectează creierul și e mortală

Canada dă alarma întregii lumi. Potrivit autorităților de la Ottawa, cel puțin 43 de persoane sunt afectate de noua boală. S-au înregistrat și 5 decese.

Maladia „nouă și misterioasă”  are simptome similare cu cele ale așa-numitei „boli a vacii nebune” . Sindromul necunoscut afectează creierul. Vestea bună e că infecțiile par fi limitate la coasta de est a țării, în special în provincia New Brunswick. Conform datelor preliminare, boala în cauză afectează toate grupele de vârstă.

Seamănă cu „boala vacii nebune"

În ciuda asemănărilor cu encefalopatia spongiformă bovină (boala vacii nebune), oficialii din domeniul sănătății cred că este vorba de o maladie nouă.

China avertizează dur o țară vecină. Agresivitatea Beijingului a atins apogeul

Infecția misterioasă provoacă bolnavilor simptome din ce în ce mai grave, cum ar fi modificări de comportament, probleme de coordonare a mișcării, durere inexplicabilă și halucinații vizuale, în decurs de 18-36 de luni. â Autoritățile canadiene au verificat arhivele epidemiologice, și au descoperit e posibil că un prim caz de acest gen să fi fost înregistrat încă din 2015.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luptă contracronometru pentru a descoperi agentul patogen

Mai multe laboratoare de cercetare lucrează pentru a încerca să identifice, cât mai repede posibil, boala și posibilele sale cauze. Conform datelor preliminare ale unui grup de experți condus de neurologul Alier Marrero, un academician care lucrează la o universitate importantă din New Brunswick, nu este un sindrom genetic și ar putea fi contractat din apă, alimente sau aer. Din investigațiile efectuate până acum reiese caracterul complet necunoscut al sindromulu. „Este ceva neașteptat pentru mine, sincer”, a comentat uimit profesorul Marrero, a doua zi după primele analize asupra probelor biologice ale subiecților infectați.

Kim Jong-un nu iartă pe nimeni. Ambasadorii străini, supuși unui regim de exterminare

O primă explicație avansată de experți cu privire la agenții patogeni responsabili vorbește despre B-metilamino-L-alanină (BMAA) și acidul domoic, niște toxine care uneori se acumulează în pești și crustacee. Acestea sunt, însă, simple presupunero și că identificarea adevăratei cauze ar putea dura, susține doctorul Neil Cashman, de la British Columbia University: „Este posibil ca investigațiile în curs să ne dezvăluie cauza într-o săptămână, așa cum este este posibil să dureze până la un an pentru a o descoperi", notează ziarul italian Il Giornale.

Rusia amenință NATO. Războiul ar însemna distrugerea acestei țări