Evenimentul Zilei > Monden > O noua dramă pentru Celine Dion. Artista este devastată
O noua dramă pentru Celine Dion. Artista este devastată

O noua dramă pentru Celine Dion. Artista este devastată

Therese Dion, mama artistei Celine Dion, a încetat din viaţă la vârsta de 92 de ani. Informaţia a fost confirmată pe Twitter de premierul din Quebec, Francois Legault.

„Marea noastră familie de locuitori ai Quebecului deplânge o femeie remarcabilă, generoasă şi iubitoare care şi-a consacrat întreaga viaţă familiei sale”, a scris Legault, potrivit Agerpres.

„Avem o singură mamă, iar cea care a crescut şi călăuzit una din cele mai mari voci ale lumii s-a stins”, a transmis, la rândul, său ministrul patrimoniului canadian Steven Guilbeault.

Apropiații artistei au spus că aceasta este devastată de durere, mai ales că, pe 14 ianuarie 2016,  și-a pierdut soțul, pe celebrul Rene Angelil.

Therese Dion, supranumită în provincia canadiană francofonă „Maman Dion”, a avut 14 copii, Celine Dion fiind cea mai mică (născută în 1968). Ea i-a lansat şi cariera viitoarei cântăreţe cu aproape 250 de milioane de albume vândute, trimiţându-i o casetă impresarului (şi viitorul soţ al Celinei) Rene Angelil, pe când Celine avea 12 ani.

Therese Dion a avut timp de câţiva ani o emisiune culinară la televiziune, şi-a vândut creaţiile culinare sub marca „Les pâtés de Maman Dion” şi a înfiinţat „Fundaţia Mama Dion” (Fondation Maman Dion), pentru a ajuta copii defavorizaţi din Quebec să urmeze şcoala.

Bunică a 32 de copii, Therese Dion lasă în urmă şi 48 de strănepoţi şi şase stră-strănepoţi.