Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum se obţin drogurile sintetice cu un singur click. Detalii înfiorătoare
Cum se obţin drogurile sintetice cu un singur click. Detalii înfiorătoare

Cum se obţin drogurile sintetice cu un singur click. Detalii înfiorătoare

Substanţele psihoactive cum ar fi: opioide, cannabinoide, sedative şi hipnotice, cocaina şi alte stimulante, halucinogene făceau parte din era vechilor droguri care este spre apus.

Acum, există doze incredibil de mici şi fără miros. Pentru a le transporta nu mai e nevoie de cargoboturi, ci un simplu plic care-ţi vine în cutia poştală.

Pentru a le procura nu mai e nevoie să ieşi pe stradă, e suficient un click

Este lumea drogurilor sintetice sau a noilor substanţe psihoactive (NPS) pe internet: un ocean necontrolat şi incontrolabil. Pentru a înţelege despre ce anume este vorba, cei care fac această anchetă jurnalistică de tipul Sherlock, au făcut o călătorie la aeroportul Malpensa, poarta de intrare a acestui nou tsunami sintetic. Dar nu au mers la poarta de intrare a pasagerilor, ci la acea a mărfurilor: aşa-zisa Cargo City.

„Sherlock” a reuşit să ghicească „Harta narcoticelor”, a drogurilor sintetice.

Fentanyl, ketamina, MDMA, Ghb sau drogul violului, toate vin din China (care de una singură produce 90% din substanţele chimice de bază pentru a sintetiza aceste noi droguri) şi din India spre Europa, trecând prin Ucraina şi Estonia.

Din aceste ţări drogurile sunt împrăştiate în toată Europa tinerilor care deja sunt consumatori de cannabis. Cine sunt aceşti „drug-designeri” de pe reţelele de socializare? Care şi câte efecte au asupra corpului nostru? Ancheta abia a început…după cum relatează Il Fatto Quotidiano