

La aproape 1.500 km distanță, în orașul vestic Pune, dr. Aarti Kinikar, medic pediatru care lucrează într-un colegiu medical și spital guvernamental, a văzut 30 de astfel de cazuri din aprilie. Treisprezece dintre copiii bolnavi, cu vârste cuprinse între patru și 12 ani, sunt încă în spital. Cei mai mulți dintre ei au suferit de miocardită, o boală marcată de inflamația mușchiului inimii.
Medicii spun că afecțiunea este rezultatul unui răspuns imun extrem la virus, care poate duce la inflamația organelor vitale. Simptomele pot imita adesea alte boli la început:
-febră mare și persistentă,
-erupție cutanată,
-ochi roșii,
-ganglioni limfatici inflamați,
-dureri de stomac,
-tensiune arterială scăzută,
-dureri corporale și letargie.
Unele simptome sunt similare cu boala Kawasaki, o altă afecțiune rară care afectează în principal copiii: „Sindromul este într-adevăr un spectru de afecțiuni, de la o boală asemănătoare Kawasaki până la insuficiență multi-organică”, potrivit Dr. Jhuma Sankar, profesor asociat de pediatrie la Institutul de Științe Medicale All India din Delhi (AIIMS).
Creșterea inflamației, spun medicii, poate duce la rezultate înfricoșătoare: șoc septic, insuficiență respiratorie și afectează mai multe organe, cum ar fi inima, rinichii și ficatul. Un studiu din SUA a constatat că și copiii afectați de această afecțiune prezintă simptome neurologice, realtează BBC