EXCLUSIV. O firmă controlată de Dan Voiculescu, unde ministrul Agriculturii A FOST ADMINISTRATOR, a intrat în FALIMENT

EXCLUSIV. O firmă controlată de Dan Voiculescu, unde ministrul Agriculturii A FOST ADMINISTRATOR,  a intrat în FALIMENT

Societatea are datorii la bugetul de stat de 802.142 de lei (178.253 de euro). Mai multe firme private au de recuperat sume importante de bani, după ce le-au fost refuzate la plată mai multe facturi pentru serviciile prestate.

Firma în cauză se numește SC Logicons SA și este deţinută în proporţie de 99,977% de către SC GRIVCO SA, grup de firme controlat de familia lui Dan Voiculescu. În perioada 2006 - 2009, actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a fost directorul general şi administratorul acestei societăţi. Firma se ocupă cu accesarea fondurilor europene, iar în ultimii ani a demarat, potrivit propriului site, mai multe proiecte finanţate din bani europeni. Tribunalul București, Secția a VII-a civilă, a decis, acum câteva săptămâni, să admită cererea debitoarei SC Logicons SA “de a intra în faliment, prin procedura simplificată a insolvenței și dizolvarea societății”. Tribunalul a ridicat dreptul debitoarei de administrare și a desemnat un administrator judiciar.

Statul, păgubit cu 802.142 de lei

Societatea Logicons SA are, potrivit site-ului ANAF, datorii totale la bugetul de stat de 802.142 de lei. Cele mai mari datorii sunt înregistrate la bugetul de stat, 390.410 lei, și la bugetul asigurărilor de sănătate, 216.332 de lei. La bugetul asigurărilor sociale figurează cu datorii de 173.844 de lei, iar la bugetul pentru șomaj, cu 21.556 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Firmele private îi vânează bunurile Mai multe firme private care au prestat diverse servicii firmei SC Logicons SA s-au plâns că nu și-au încasat facturile de câțiva ani. Pe 11 septembrie 2013, EVZ vă prezenta cazul firmei Pelyvo Consult, una dintre creditoare, ai cărei reprezentanți au declarat ziarului nostru că, timp de doi ani, nu au mai încasat niciun ban de la Logicons. “Noi le-am prestat servicii de consultanţă, pentru care nu ne-am încasat banii. Am vorbit cu ei şi le-am cerut să ne plătească facturile, dar cei de la Logicons ne-au declarat că nu au bani. Prin urmare, ne-am adresat unei firme de recuperat creanţe”, au declarat anul trecut, pentru EVZ, reprezentanţii Pelyvo Consult. Firma care s-a ocupat de acest dosar este SC Urban şi Asociaţii SRL, care i-a acţionat în instanţă pe cei de la Logicons, după ce negocierile au eşuat.

Soțul șefei Logicons, consilier al ministrului

După ce a plecat în 2009 din postul de administrator și director general al SC Logicons SA, actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a rămas cu o slăbiciune pentru această firmă și angajații ei. Prin urmare, ministrul Agriculturii a decis, după ce a preluat portofoliul, să-l angajeze pe post de consilier pe Cristian Ionuț Popa, soțul directoarei generale a SC Logicons SA, Roxana Gabriela Popa. Înainte să fie angajat la Ministerul Agriculturii, unde trebuie să-i consilieze pe conducătorii acestei instituții în probleme de agricultură, Cristian Ionuț Popa a fost, potrivit propriei declarații de avere, reprezentant vânzări la o firmă care se ocupă de produse farmaceutice. Șefa de cabinet a ministrului Daniel Constantin se numește Carmen Georgiana Ioanițescu. Potrivit propriei declarații de avere, soțul ei, Cătălin Marian Ioanițescu, a fost șef de departament în cadrul SC Logicons SA și coordonatorul unui proiect implementat de către Logicons, în cadrul căruia a încasat 35.568 de lei. O altă legătură a ministrului Agriculturii cu fosta sa firmă o reprezintă o mașină a acestei societăți, un Volkswagen, care era parcat, în iulie 2012, în fiecare dimineață în fața vilei sale. Vecinii familiei Constantin au declarat în iulie 2012 pentru EVZ că respectiva mașină de teren care era înmatriculată pe numele firmei Logicons era folosită de către membrii familei ministrului. La vremea respectivă, Daniel Constantin a refuzat să răspundă EVZ la întrebarea ce căuta mașina Logicons, zilnic, în fața vilei sale.