Evenimentul Zilei > Actualitate > O FEMEIE se plimbă pe planeta MARTE! Cum arată imaginea ȘOCANTĂ care DINAMITEAZĂ Internetul | FOTO
O FEMEIE se plimbă pe planeta MARTE! Cum arată imaginea ȘOCANTĂ care DINAMITEAZĂ Internetul | FOTO

O FEMEIE se plimbă pe planeta MARTE! Cum arată imaginea ȘOCANTĂ care DINAMITEAZĂ Internetul | FOTO

O fotografie realizată de roverul Curiosity, ce pare să înfățișeze o femeie care se deplasează pe planeta Marte, a născut o adevărată isterie pe Internet.

 REVOLUȚIE TERIBILĂ în lumea științei! Există EXTRATEREȘTRI? Totul a ieșit, în sfârșit, la lumină 

Imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare, iar mulți utilizatori ai Internetului susțin că dețin, astfel, dovada că Planeta Roșie este bântuită.

Cu toate acestea, astronomii spun că imaginile surprinse de rover pot da naștere cu ușurință unor iluzii și unor interpretări greșite, conform Huffington Post.

Roverul Curiosity transmite specialiștilor de pe Pământ, la sfârşitul fiecărei zile marţiene (care durează 24 de ore şi 39 de minute) datele pe care le-a adunat în acest interval de timp. Printre acestea se numără şi fotografii de înaltă rezoluţie.

Specialiştii spun că ”femeia de pe Marte” ar fi, de fapt, ”pareidolia”, un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o intepretare greşită. Mai exact, stimuli externi sunt percepuţi şi interpretaţi de anumite persoane drept obiecte familiare, cunoscute. De cele mai multe ori, stimulii percepuţi sunt vagi sau obscuri, dar observatorul extern îi percepe ca fiind clari şi precişi.


 Vine SFÂRŞITUL LUMII, iar omenirea va fi NIMICITĂ! NASA a luat, deja, atitudine! Ce se va întâmpla în septembrie