Evenimentul Zilei > Social > O elevă a fost tunsă la zero în timpul orelor. Cine a vrut să o pedepsească pe copilă și de ce
O elevă a fost tunsă la zero în timpul orelor. Cine a vrut să o pedepsească pe copilă și de ce

O elevă a fost tunsă la zero în timpul orelor. Cine a vrut să o pedepsească pe copilă și de ce

O elevă de doar 7 ani a fost rasă în cap de o profesoară chiar în timpul orelor. Părinții acesteia au rămas șocați la cele auzite și își doresc să se facă dreptate pentru fetița lor.

O fetiță de doar 7 ani a fost umilită și tunsă aproape la 0 chiar în timpul orelor. Jimmy Hoffmeyer, tatăl copilei, a declarat acum un an fata lui s-a întors acasă cu jumătate de păr tăiat. Un coleg a făcut o glumă și i-a tăiat parul în autobuz în drum spre școală.

Bărbatul și-a dus fetița la frizerie pentru a încerca mascheze tunsoarea asimetrică făcută de colegul ei. La două zile după ce tânăra a fost la salon, s-a întors iar acasă și cu cealalaltă jumătate de păr tăiată. Tatăl fetei a declarat s-a înfuriat puțin și a crezut iar un coleg a făcut o glumă proastă, dar ce avea afle era șocant.

Profesoara i-a tuns părul să i-l îndrepte”, a spus tatăl după ce a discutat cu fetița.

Tatăl fetei își dorește se facă dreptate

În prezent, Jimmy Hoffmeyer luptă pentru dreptatea copilei, ba chiar a dat-o în judecată pe profesoară, a retras-o pe micuță de la școala unde învăța și cere despăgubiri de 1 milion de dolari.

Jimmy Hoffmeyer spune în plângere că drepturile constituționale ale fiicei sale, de rasă mixtă, au fost încălcate. ,potrivit BBC. O anchetă a inspectoratului școlar a concluzionat în iulie că profesoara a încălcat politica școlii, dar nu a acționat din cauza unor prejudecăți rasiale. Aceasta a declarat a vrut îi îmbunătățească coafura elevei. Ea a fost mustrată și a rămas în continuare pe post, la școala primară Ganiard din Mount Pleasant.

Procesul a fost înaintat într-o instanță federală din vestul statului Michigan împotriva departamentului școlilor publice din Mount Pleasant și a două cadre didactice care au fost prezente în timpul acțiunii. Pe lângă încălcarea drepturilor constituționale ale copilului, între motivele procesului sunt enumerate discriminarea rasială, intimidarea etnică, provocarea intenționată de suferință emoțională, agresiune. S-a descoperit cele două cadre didactice influențau elevii asupra fetei care a avut de suferit.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: