O bătaie dintre un taximetrist și mai mulți ucraineni la Viena incinge spiritele în politică. Dominik Nepp: Acești oameni nu au ce căuta aici
- Simona Suciu
- 2 iunie 2022, 13:46
Scandalul din centrul Vienei, dintre un taximetrist austriac și patru ucraineni a aprins spiritele în politică. Au fost declarații virulente la adresa ucrainenilor, iar un politician a cerut chiar ca aceștia să fie deportați.
Scandalul a avut loc săptămâna trecută în fața unui hotel de lux din Viena. Un taximetrist austriac în vârstă de 48 de ani i-ar fi cerut șoferului unui vehicul ucrainean să elibereze stația de taxi pe care acesta o bloca. Totul a părut că se oprește aici, dar după câteva minute a izbucnit un scandal în toată regula.
Taximetristul austriac ar fi pus mâna pe un baston și ar fi încercat să îl lovească pe pasagerul din vehiculul ucrainean. Acesta din urmă a ripostat și a urmat o bătaie în toată regula. Combatanții s-au ales însă cu răni ușoare.
Mesaj dur
Scandalul a dus la reacții dure ale politicienilor. Liderul FPÖ din Viena, Dominik Nepp, a postat pe Twitter un mesaj în care a cerut chiar deportarea ucrainenilor.
„Acești oameni nu au ce căuta aici. A fost o mare greșeală a primarului Michael Ludwig (SPÖ) să spună că toți ucrainenii pot parca aici, indiferent unde. Falsa toleranță din 2015 nu trebuie să se repete sub nicio formă. Nu avem nevoie de așa ceva“, a scris Dominik Nepp, pe rețeaua socială potrivit Heute.
Trebuie să existe consecințe
Politicianul a mai spus că ucrainenii nu ar trebui să fie favorizați. „Dacă fur un sandviș cu cârnați la Billa, mă duc direct la închisoare, dar un ucrainean are voie să bată oameni. Nu avem nevoie de asemenea brutalități aici. Ucrainenii profită de falsa toleranță a lui Ludwig și își parchează mașinile de lux peste tot, iar acest lucru nu trebuie să continue. Mașinile parcate greșit trebuie blocate la roți, iar dacă este necesar trebuie să fie tractate“, a mai spus politicianul.
El a comentat și ideea ministrului constituțional Karoline Edtstadler (ÖVP) de a accepta un număr nelimitat de refugiați din Ucraina. „Acest lucru este pur și simplu nebunesc. Trebuie stabilite limite. În cazuri dificile, cum ar fi copiii sau femeile bolnave, oamenii ar trebui să fie admiși, dar noi alegem“, a mai scris Dominik Nepp.