O baschetbalistă de doar 18 ani a murit în somn, chiar de ziua ei. Cauza morții nu este încă cunoscută

O baschetbalistă de doar 18 ani a murit în somn, chiar de ziua ei. Cauza morții nu este încă cunoscută Sursa: observatornews

Alessia Maria Raiciu a fost găsită moartă în propria locuință chiar de părinții ei. Sportiva avea 18 ani și toate controalele medicale la zi. Poliția a deschis un dosar penal de moarte suspectă.

Alessia Maria Raiciu era una dintre cele mai talentate baschetbaliste din România, la categoria ei de vârstă. Duminică dimineață, părinții au găsit-o moartă în casă, chiar în ziua în care fata împlinea 18 ani. Potrivit ultimelor informații decesul ar fi survenit în somn.

Poliția a demarat o anchetă și a deschis un dosar penal de moarte suspectă. Pe trupul tinerei nu au fost găsite urme de violență. Se pare că sportiva ar fi avut un anevrism. În luna aprilie a întrerupt antrenamentele pentru a urma mai multe tratamente de recuperare, potrivit Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trupul tinerei a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală pentru efectuarea necrosiei care va arăta care a fost cauza morții. Până în acest moment, pare a fi vorba despre o moarte subită. Pompiliu Popescu, un expert în medicină sportivă, a declarat sursei citate că, moartea subită apare, de cele mai multe ori, în urma unui infarct sau a unei tulburări de ritm cardiac. El a mai spus și că autopsia va arăta și eventualele probleme medicale preexistente.

Mesajul Federației

Federația Română de Baschet a postat un mesaj cu privire la decesul sportivei, dar nu a oferit informații despre modul în care a survenit decesul. Reprezentanții instituției au spus însă că sportiva avea vizitele medicale la zi și era o mare speranță a sportului românesc.

„Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme... Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București. Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în Pace, Alessia!", au postat pe Facebook reprezentanții Federației Române de Baschet.