Nuţu Cămătaru, eliberat pentru rezultate în „munci uşoare“

Nuţu Cămătaru, eliberat pentru rezultate în „munci uşoare“

Nuţu Cămătaru va rămâne în arest, în Penitenciarul Jilava, cel puţin până ce magistraţii Tribunalului Bucureşti vor judeca recursul declarat de procurori la decizia Judecătoriei Sectorului 4 de punere a acestuia în libertare.

Potrivit motivării redactate de judecătorii care au decis eliberarea lui Nuţu Cămătaru, acesta a avut un comportament corect în penitenciar, s-a implicat în programe de educaţie şi a fost recompensat de opt ori în închisoare. În plus, bomboana de pe tort, Nuţu a prestat, cu rezultate notabile, „munci uşoare“, cum ar fi cea de redactor la revista Secţiei sau planton în camera de deţinere.

Instanţa mai arată în motivare că nu a reţinut cererea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, anume că Ion Balint este recidivist, deoarece „petentul a perseverat într-o conduită corectă (aşa cum reflectă caracterizările)“.

„Un comportament corect în penitenciar după 14 ani, inclusiv după o amânare de la liberarea condiţionată, denotă că un deţinut a cărui conduită cumulează toate aceste caracteristici (aşa cum rezultă, cel puţin, din probe) poate fi liberat condiţionat“, se arată în motivarea sentinţei penale din 9 iunie. Potrivit legii, un condamnat poate fi liberat condiţionat dacă a executat intervalul de pedeapsă prevăzută obligatoriu de lege, e disciplinat, dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale.

Ne puteți urmări și pe Google News