Restaurantul din Dubai cu preparate de 100.000 de euro. Bacșișul ajunge la 23.000 de euro

Restaurantul din Dubai cu preparate de 100.000 de euro. Bacșișul ajunge la 23.000 de euro Restaurantul din Dubai cu preparate de 100.000 de euro. Rar s-au mai văzut așa prețuri.Sursa foto Trip Advisor

În Dubai, există un restaurant unde cina costă 100.000 de euro. Cei care vor să mănânce aici sunt nevoiți să lase și un bacșiș de 23.000 de euro. Cu toate că prețurile sunt mari, localul e mereu plin.

„Nusr-Et” este un restaurant din hotelul Four Seasons din Dubai. Cei care vor să mănânce preparatele celebrului Salt Bae, un bucătar turc, trebuie să scoată din buzunar 100.000 de euro pentru o cină. Bacșișul costă 23.000 de euro.

Un turist care a venit la celebrul restaurant a povestit că a plătit aproape 100.000 de euro (99.565 de euro). Această sumă considerabilă a fost achitată pentru o singură cină, în care celebritatea bucătarului a întregit spectacolul culinar oferind fripturi cu aur și deserturi extravagant de prețioase.

Nusr-et, restaurant Dubai

Restaurantul din Dubai cu preparate de 100.000 de euro. Rar s-au mai văzut așa prețuri. Sursa foto Four Seasons

Cât costă să mănânci la „Nusr-Et” din Dubai

100.000 de euro au costat trei fripturi placate cu aur. Fiecare evaluată la 1.274 de euro. Un desert de baklava a fost 1.154 de euro. Apa plată a ajuns13 euro pe sticlă. Pentru două sticle de vin „Petrus” din 2009, clienții au scos din buzunar 50.000 de euro. Cafeaua turcească de la final a fost 6,30 euro. La nota de plată a fost adăugat și bacșișul de 22.483 de euro.

Clienții sunt șocați

Multe persoane consideră că prețurile din restaurantul din Dubai sunt extrem de scumpe și că nu se merită să mănânci aici. Cu toate astea , Salt Bae continuă să-și păstreze notorietatea în lumea bucătăriei și să atragă turiști din toată lumea, potrivit oe24.at.

Cine este Salt Bae

Salt Bae, pe numele real Nusret Gökçe,(37 de ani) este considerat unul dintre cei mai mari bucătari din lume. La început, el s-a ocupat și de spălatul vaselor. Apoi a fost remarcat de un restaurant de top din Istanbul pentru măiestria de care a dat dovadă în ceea ce privește felierea cărnii de mari dimensiuni.

El și-a deschis primul restaurant în Turcia, în anul 2011, anul în care a devenit faimos și pe internet. Salt Bae a postat atunci, pe Youtube, un video în care explica metoda prin care să tai kebab-ul și prin care să-l asezonezi.

Bucătarul Nusret deține cinci restaurante unde se servește doar friptură în Turcia, Emiratele Arabe Unite, Qatar și Statele Unite ale Americii. Averea sa este estimată la 800 de milione de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News