Evenimentul Zilei > Actualitate > Nurorile lui Dumnezeu
Nurorile lui Dumnezeu

Nurorile lui Dumnezeu

O ceremonie religioasă mai puţin obişnuită s-a săvârşit recent la catedrala Immaculate Conception din Fort Wayne, Indiana. Episcopul catolic Kevin C. Rhoades a cununat-o pe Jessica Hayes, o profesoară de religie din localitate, în vârstă de 38 de ani, cu…Fiul lui Dumnezeu.

Inedita slujbă religioasă a consfinţit practic intrarea domnişoarei în aşa-numitul ordin al “Fecioarelor devotate”. Într-o oarecare măsură, viaţa acestor virgine, care depun jurământ de castitate în faţa Domnului, este asemănătoare cu cea a călugăriţelor, fără a avea însă obligaţia să trăiască la mănăstire sau să îndeplinească vreo activitate pentru Biserica Catolică.

Jessica Hayes, care predă religia elevilor Liceului catolic din  Fort Wayne, spune că a hotărât să devină “fecioară devotată” după ani de zile de rugăciune şi de căutări spirituale. Ea spune că va continua să ducă o viaţă normală, fără posibilitatea de a se mai căsători vreodată cu vreun muritor sau să întreţină relaţii intime.

“M-am căsătorit cu Iisus. Elevii mei m-au întrebat deja dacă trebuie să-mi spună “doamnă”, când ne vom întâlni la şcoală săptămâna viitoare, dar le-am spus că nu, tot “domnişoară” trebuie să-mi zică”, a declarat Hayes pentru publicaţia britanică Daily Mail.

Sute de persoane au participat la ceremonia religioasă în cadrul căreia Jessica a jurat că se dăruieşte în totalitate lui Iisus şi că va rămâne neprihănită pentru tot restul vieţii. “Aceast angajament public reprezintă pentru mine o reală încurajare să duc viaţa pe care mi-am dorit-o dintotdeauna, mai ales că oamenii au înţeles care este alegerea pe care am făcut-o. Trebuie să trăiesc conform acestui angajament şi iubirii pe care i-o port lui Iisus”, a mai spus mireasa.

Ca multe alte femei aflate în prag de mărtiş, Hayes s-a decis greu ce rochie de mireasă să poarte în cea mai important zi a vieţii sale. S-a hotărât să aleagă un model până la glezne mai ales că ştia că, în cadrul ceremoniei, la un moment dat, va trebui să se întindă în faţa altarului. “A trebuit să mă gândesc foarte serios la toate aspectele ceremonialului religios şi să găseasc ţinuta cea mai potrivită. Am vrut un model care să-mi acopere umerii şi mai ales picioarele pentru că ştiam că trebuie să mă aşez pe jos în faţa altarului”, a explicat profesoara de religie care şi-a asortat rochiţa simplă cu o pereche elegantă de pantofi crem.

Jessica Hayes a devenit astfel prima “fecioară devotată” a diocezei din Fort Wayne şi una din cele aproximativ 3500 cât ar fi în acest moment în diverse colţuri ale lumii. În cadrul ceremoniei, fecioarele devin pentru tot restul vieţii “mirese ale Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu”, depunând jurământ de castitate şi de rămânere “în slujba Domnului şi a Bisericii până la sfârşitul zilelor”.