UPDATE: Sorin Frunzăverde a închiriat mai multe BMW-uri pentru nunta fiicei sale. Puţin înainte de ora 18,00, liderul liberal şi-a condus fiica în faţa altarului. Mai mulţi bodyguarzi au fost tocmiţi să ţină al distanţă cerşetorii, paparazzi şi curioşii care s-au îmbulzit sâmbătă după-amiază în faţa Catedralei Mitropolitane.

Îmbulzeală la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, unde sâmbătă fiica lui Sorin Frunzăverde, Sorana, s-a măritat cu alesul inimii ei, Florin Ioan Bălănică. Ceremonia a decurs ca la carte, după ce cerşetorii din zonă au fost alungaţi de poliţiştii locali, iar curioşii îndepărtaţi de bodyguarzi.

Primul care a sosit la Catedrală, conform tradiţiei, a fost mirele Florin Ioan Bălănică. El a intrat la braţul mamei sale, pe acordurile Ave Maria. După aproximativ 10 minute a sosit şi mireasa, însoţită de tatăl ei, vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde.

După ce mirii au intrat în Catedrală, bodyguarzii s-au asigurat că niciun reprezentant al presei nu va deranja ceremonia. În interior, ceremonialul a fost oficiat de un sobor de 17 preoţi, conduşi de PS Lucian, episcopul Caransebeşului şi PS Paisie Lugojanul, episcopul-vicar al Timişoarei.
Fără să mai stea la tradiţionala fotografie de grup pe treptele Catedralei, mirii au plecat imediat după ceremonie la restaurantul Politehnicii. Foarte emoţionat de mariaj, socrul mic a declarat la ieşirea din Catedrală că le doreşte mirilor multă fericire. „Le doresc să fie fericiţi pentru că sunt înconjuraţi de foarte multă dragoste, o dragoste pe care o merită, pentru că sunt doi tineri deosebiţi”, a spus Sorin Frunzăverde.

La petrecerea organizată la Restaurantul Politehnicii timişorene, nu au lipsit tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă. În meniu apare şi somonul cu spanac şi sos de capere sau friptura de raţă cu sos de mandarine.

"Nu am emoţii foarte mari"
La nuntă au fost invitate, spun socrii mici, 400 de familii: prieteni, oameni politici, oameni de afaceri, rude.
"Nu am emoţii foarte mari, dar există pentru că e un eveniment important în viaţa familie mele. Vor fi aproape toţi prietenii noştri. Va fi şi muzică uşoară şi muzică populară", a declarat vicepreşedintele PNL Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, înainte de începerea evenimentului.
Nuntaşii au ocupat deja trei hoteluri din Timişoara. Pe ei îi aşteaptă o surpriză nu tocmai plăcută: la nuntă nu vor putea fuma în sală. Încă de pe vremea când liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, era rector, a impus această regulă în restaurantul Politehnicii.
Nu au găsit local în Reşiţa
Până la urmă, confirmă socrii mici, va fi o nuntă mare, aşa cum cere tradiţia în Banat. Este şi raţiunea pentru care nunta se ţine la Timişoara: în Reşiţa nu există local cu o capacitate de 1.000 de locuri. Costurile se ridică la câteva sute de mii de euro.
Sorana va purta o rochie semnată de designerul Cătălin Botezatu, iar pe mese se va găsi un meniu "tradiţional", cu aperitive, friptură de peşte, sarmale cu mămăliguţă şi smântână, friptură de curcan şi porc, dar şi friptură de raţă. Din decor nu va lipsi răchia specifică zonei, iar tortul miresei este adus din Caransebeş, unde a fost preparat la o celebră cofetărie locală.
De distracţia nuntaţilor se vor ocupa cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din Banat. La nunta Soranei Frunzăverde vor cânta Provincialii, Petrică Moise, Traian Jurchela, Dumitru Farcaşu şi Ramona Viţa.
Dacă fata fostului lider judeţean al Caraşului este acţionar în mai multe companii de top care fac afaceri cu energie verde, viitorul soţ, Florin Ioan Bălănică, este directorul unuia dintre cele mai mari centre medicale oftalmologice din Bucureşti, Europe Eye.
Potrivit www.finantistii.ro, Sorana Monica Frunzăverde este acţionar la Mabuz SRL, Best Moments SRL, Centrala Aeroelectrică Semenic şi Aqua Energie Regenerabilă SRL. Ultimele două firme au ca obiect de activitate energia eoliană. Spitalul de ochi pe care-l conduce Bălănică este cel mai mare din Europa de sud-est, arată aceleaşi surse.
Cei doi se iubesc încă din vremea liceului. Naşii mirilor sunt Felicia Quint, celebru medic oftalmolog în Reşiţa, şi şefa Clinicii de profil a Spitalului Judeţean, şi Ion Ioan.