Evenimentul ZileiSocialNumere unice de înmatriculare pe papamobil. Ce semnifică SCV1

Numere unice de înmatriculare pe papamobil. Ce semnifică SCV1

Numere unice de înmatriculare pe papamobil. Ce semnifică  SCV1
Numerele de înmatriculare ale mașinilor cu care se deplasează Papa Francisc prin România (vezi Foto) sunt unice. Ele au fost date prin Ordonanță de Urgență de premierul Viorica Dăncilă. SCV 1 sta scris pe numerul Papamobilului. SCV are o semnificație clară, aceasta fiind abrevierea de la „Status Civitatis Vaticanae", adică Statul Cetății Vatican.

Papa Francisc folosește, la vizita de 3 zile în România, un automobil Dacia Logan, dar și celebrul papamobil. Viorica Dăncilă a decis, prin Ordonanță de Urgență, înainte de vizita papei, ca toate automobilele care însoțesc alaiul suveranului să aibă numere de înmatriculare distincte, unice, care nu au mai fost folosite în România, scrie stiripesurse.ro.

 

Astfel, mașina în care se află Papa Francisc, fie că este Dacia Logan, care l-a transportat de la Aeroportul Otopeni în București, fie că este papamobilul, să poarte numerele de înmatriculare SCV 1. În plus, și celelalte autoturisme au nume unice, dar în alt format, RO P 01, RO P 02 și așa mai departe.

 

 


Accesează: