Efectul plăților fără numerar. Cum te trezești fără bani pe card

Efectul plăților fără numerar. Cum te trezești fără bani pe card Sursa foto: Arhiva EVZ

Efectul plăților fără numerar. Un nou studiu al Universității din Adelaide, Australia, arată că folosirea metodelor de plată fără numerar duce de multe ori la creșterea cheltuielilor. Este vorba de „efectul plăților fără numerar”. Cercetătorii au descoperit că oamenii au tendința să cheltuie mai mulți bani atunci când plătesc cu cardul.

Ce este efectul plăților fără numerar

Cercetătorul principal, Lachlan Schomburgk, subliniază importanța de a fi atenți la alegerile noastre de plată pentru a controla cheltuielile.El recomandă utilizarea numerarului în locul cardurilor atunci când vrei să cumperi multe lucruri. Cei care plătesc cash își dau seama mai ușor dacă au exagerat sau nu.

Plățile în numerar

Plăți. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Schomburgk subliniază necesitatea ca întreprinderile să se adapteze la tendința plăților fără numerar pentru a evita pierderea unor oportunități de venituri.Factorilor de decizie politică li se recomandă să educe persoanele care nu sunt familiarizate cu tranzacțiile fără numerar, cum ar fi cele care nu au conturi bancare, cu privire la riscurile potențiale ale cheltuielilor excesive cu metode fără numerar.

Ce a scos la iveală studiul

Specialistul că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege impactul tehnologiilor de plată emergente, cum ar fi serviciile buy-now-pay-later și criptomonedele. Studiul a scos la iveală factorii-cheie care influențează efectele plăților fără numerar, oferind o imagine de ansamblu cuprinzătoare a acestui comportament.

Ne puteți urmări și pe Google News
card

Card-Cash. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cei care plătesc cu cardul trebuie să fie atenți

Având în vedere că ne îndreaptăm spre o societate fără numerar, cercetătorul din Australia subliniază importanța de a lua în considerare modul în care metodele de plată ne modelează obiceiurile de consum.Această studiu oferă îndrumări esențiale pentru consumatori, întreprinderi și factorii de decizie politică pentru a naviga în peisajul în continuă evoluție al comportamentului de plată. Cercetătorii le recomandă oamenilor să își facă o listă de cumpărături atunci când plătesc cu cardul și să își verifice banii din cont, potrivit știripesurse.