Evenimentul Zilei > Actualitate > Numele de domenii „.ro” vor avea DIACTRITICE. Vezi data exactă la care se schimbă fața INTERNETULUI pentru români
Numele de domenii „.ro” vor avea DIACTRITICE. Vezi data exactă la care se schimbă fața INTERNETULUI pentru români

Numele de domenii „.ro” vor avea DIACTRITICE. Vezi data exactă la care se schimbă fața INTERNETULUI pentru români

Administratorul domeniilor ".ro" va implementa, în data de 2 iunie, o nouă versiune software pentru sistemul de înregistrare a numelor de domenii, care va permite, din 3 iunie, folosirea caracterelor diacritice.

Anunțul a fost fpcut pe propria pagină de internet, Romanian Top Level Domain /ROTLD, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, operațiunea, care va avea loc pe durata a două ore, începând cu 23,00, va necesita instalarea unei noi versiuni software pentru sistemul de înregistrare nume de domenii, care va permite folosirea caracterelor diacritice 'ă', 'â', 'î', 'ș' sau 'ț'.

"În acest interval de timp, nu se vor putea înregistra noi nume de domenii. Unele servicii oferite de ROTLD vor fi afectate temporar, respectiv pagina web a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul '.ro' nu va fi afectat', se precizează în anunț.

ROTLD se află în subordinea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică /ICI București/, cel mai important institut de cercetare-dezvoltare și inovare în domeniul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor din România.