Apariția lui Alexandru Nazare la Finanțe reprezintă o surpriză, având în vedere că până de curând era vehiculat numele lui Marcel Boloș ca ocupant al acestui portofoliu. Acesta a ieșit din cărțile guvernamentale și a confirmat că nu va face parte din echipa condusă de Florin Cîțu.

Surse politice îl dau pe Alexandru Nazare, drept favorit pentru ocuparea postului de ministru al Finanțelor Publice. Acesta a fost deputat de Brăila și vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal în perioada sa de glorie. Cariera sa politică este legată de cea a fostului ministru PDL Anca Boagiu. El și-a început cariera politică în 2005, ocupând postul de consilier al Ancăi Boagiu, pe vremea când era ministru al integrării europene în perioada premergătoare aderării României la Uniunea Europeană.

Alexandru Nazare a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, pentru câteva luni, între aprilie și noiembrie 2010, după care a plecat la Ministerul Transporturilor, unde a ocupat aceeași funcție până în 2012. În 2012, după demisia guvernului condus de Emil Boc, Alexandru Nazare a fost titularul postului de ministru al Transporturilor în Guvernul Ungureanu, între 9 februarie – 27 aprilie 2012.

Într-o conversație pe Facebook, Marcel Boloș a negat informațiile potrivit cărora va face parte din viitorul Guvern. La întrebarea unui internaut, Marcel Boloș a răspuns categoric „Nu”. Ulterior, el a precizat că nu va fi titular la Ministerul Finanțelor Publice, spunând că „s-a optat pentru alți specialiști”.

Guvernul se face pe repede înainte

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul prin care îl desemnează pe Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a informat Administraţia Prezidenţială.

Noul premier și-a propus să finalizeze procedurile pentru desemnarea echipei de miniștri până miercuri, astfel încât, în prima parte a zilei să poată fi organizate audieri la comisiile parlamentare, iar după amiază să fie dat votul de învestitură.

Marți seara, conducerile PNL și ale USR s-au reunit în ședințe pentru a stabili ocupanții portofoliilor ministeriale care revin fiecărui partid.