Nume surpriză la Ministerul Finanțelor. Cine îi va lua locul lui Cîțu

Nume surpriză la Ministerul Finanțelor. Cine îi va lua locul lui Cîțu

Viitorul ministru al Finanțelor Publice ar putea fi Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor în guvernul Ungureanu și secretar de stat în guvernul lui Emil Boc.

Apariția lui Alexandru Nazare la Finanțe reprezintă o surpriză, având în vedere că până de curând era vehiculat numele lui Marcel Boloș ca ocupant al acestui portofoliu. Acesta a ieșit din cărțile guvernamentale și a confirmat că nu va face parte din echipa condusă de Florin Cîțu.

Surse politice îl dau pe Alexandru Nazare, drept favorit pentru ocuparea postului de ministru al Finanțelor Publice. Acesta a fost deputat de Brăila și vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal în perioada sa de glorie. Cariera sa politică este legată de cea a fostului ministru PDL Anca Boagiu. El și-a început cariera politică în 2005, ocupând postul de consilier al Ancăi Boagiu, pe vremea când era ministru al integrării europene în perioada premergătoare aderării României la Uniunea Europeană.

Alexandru Nazare a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, pentru câteva luni, între aprilie și noiembrie 2010, după care a plecat la Ministerul Transporturilor, unde a ocupat aceeași funcție până în 2012. În 2012, după demisia guvernului condus de Emil Boc, Alexandru Nazare a fost titularul postului de ministru al Transporturilor în Guvernul Ungureanu, între 9 februarie - 27 aprilie 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o conversație pe Facebook, Marcel Boloș a negat informațiile potrivit cărora va face parte din viitorul Guvern. La întrebarea unui internaut, Marcel Boloș a răspuns categoric „Nu”. Ulterior, el a precizat că nu va fi titular la Ministerul Finanțelor Publice, spunând că „s-a optat pentru alți specialiști”.

Guvernul se face pe repede înainte

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul prin care îl desemnează pe Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a informat Administraţia Prezidenţială.

Noul premier și-a propus să finalizeze procedurile pentru desemnarea echipei de miniștri până miercuri, astfel încât, în prima parte a zilei să poată fi organizate audieri la comisiile parlamentare, iar după amiază să fie dat votul de învestitură.

Marți seara, conducerile PNL și ale USR s-au reunit în ședințe pentru a stabili ocupanții portofoliilor ministeriale care revin fiecărui partid.