Evenimentul Zilei > Actualitate > Nume grele din DNA vor ajunge la proces. Cazurile se clasau fără anchetă, iar denunțurile „dispăreau”
Nume grele din DNA vor ajunge la proces. Cazurile se clasau fără anchetă, iar denunțurile „dispăreau”

Nume grele din DNA vor ajunge la proces. Cazurile se clasau fără anchetă, iar denunțurile „dispăreau”

Nicolae Marin, noul adjunct al SIIJ, a redeschis dosarul unor foști procurori care fusese anterior clasat nelegal.

Adjunctul Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție, Nicolae Marin, a redeschis dosarul privindu-i pe foștii procurori DNA Lucian Papici și George Popovici, dar și pe actualul procuror DNA Dan Badea.

Nicolae Marin a infirmat soluția de clasare pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și omisiune a sesizării.

În lipsa oricăror verificări, s-a dispus o soluție de clasare față de procurorii Papici, Popovici și Badea, bazată doar pe însușirea unor texte de lege.

Acest lucru se întâmplă pentru că clasarea a fost netemeinică și nelegală.

„La data de 18.10.2019, a fost înregistrată plângerea petentului Nicolae Marin împotriva ordonanței de clasare nr. 1102/P/2018 din 10 septembrie 2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, apreciind-o, în esență, ca netemeinică și nelegală.

Astfel, se constată că prin ordonanța nr. 1102/P/2016 din 10 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția pentru investigarea infracțiunilor din justițiea dispus clasarea privind plângerea formulată de către numitul Nicolae Marin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: omisiunea sesizării, prev. de art. 267 din C.pen, favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 din C.pen. și abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen., întrucât faptele nu există.

Din analiza dosarului penal reiese că acesta are ca obiect plângerea forumulată de Nicolae Marin împotriva magistraților procurori Gheorghe Popovici, Papici Lucian și Badea Gabriel, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omisiunea sesizării, prev. de art. 267 din C.pen., favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 din C.pen. și abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen, constând în aceea că, la data de 12.05.2011, magistratul judecător Dragomir Larisa, inculpată în dosarul nr. 108/2011, a formulat un denunț, căruia i s-a dat număr de înregistrare, în vederea formării unui nou dosar.

De asemenea, petentul Nicolae Marin menționază că denunțul formulat nu se mai găsește și nu s-a efectuat nicio anchetă în urma acestuia”, arată Antena3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.