În acest an, celebra întrecere pariziană se va desfășura fără Serena Williams (însărcinată), dar și fără Maria Șarapova. Deși a revenit în circuitul WTA, rusoaica nu a avut norocul de a prinde wild-card-ul din partea organizatorilor French Open. Acum, în această ediție a Grand Slam-ului din Paris vor lua startul jucătoare încă afectate de accidentări.

Angelique Kerber, liderul WTA, s-a lovit de probleme fizice încă de la Madrid Open. Apoi, sportiva germană a fost forțată să abandoneze la Roma, din cauza unei accidentări la coapsa stângă. „Toată lumea ştie că nu sunt o specialistă a zgurii. Cred că aveam nevoie de un meci bun pentru încrederea mea, pentru a vedea cum stau lucrurile. Muncesc mult, încerc să mă antrenez din greu şi să îmbunătăţesc deplasarea în teren, deoarece deplasarea mea nu este la 100%, mai ales pe zgură. Nu mă simt atât de bine pe această suprafaţă”, a declarat Kerber, după abandonul de la Roma.

Simona Halep, locul 4 WTA, a plecat astăzi spre Paris. Dar, constănțeanca se resimte și acum după acel contre-pied din finala cu Elina Svitolina, de la Roma. Chiar dacă a pierdut duelul, „Simo” a ales să meară mai departe: „doar nu era să las finala de la Roma pentru o entorsă”. „Sper să nu fie ceva grav, nu cred că prezenţa la Paris e pusă în pericol. Voi face investigaţii şi voi vedea cum stau exact lucrurile”, spunea Halep, în urmă cu câteva zile.

Iberica Garbine Muguruza, locul 5 WTA, este campioana en-titre la Roland Garros. Sportiva din Spania nu are un sezon excelent, având în vedere faptul că până acum a recurs la patru abandonuri (Brisbane, Dubai, Miami și Roma). La „Foro Italico”, Muguruza s-a retras rapid din semifinale, culmea, în urma unei accidentări la gât. „Faci o mişcare şi gâtul se blochează. Nu ştiam ce să fac, pentru că nu puteam servi. Mi-am spus că voi intra pe teren şi voi încerca să văd ce pot face. M-am gândit că poate reuşesc să servesc mai încet, cumva” – Garbine Muguruza.

Caroline Wozniacki (Danemarca/12 WTA) s-a accidentat la spate, în timpul turneului de la Strasbourg, unde a abandonat în „16”-imi. „Am revenit şi am avut şansele mele în primul set, dar am simţit ceva la jumătatea primului set, la spate. În acest moment este important pentru mine să îmi pregătesc Roland Garros-ul, să încerc să fiu sută la sută pentru acel turneu” – Caroline Wozniacki.

Eugenie Bouchard (Canada/58 WTA) s-a „rupt” în timpul întrecerii de la Nurnberg, dar în momentul în care efectua un antrenament. „Genie” a avut probleme, astfel, la glezna dreaptă și și-a anunțat retragerea de pe tabloul principal.