Numai la Constanța e posibil așa ceva! Inspectori OPC, amenințați și stropiți cu sânge de un patron care, pentru a obstrucționa controlul, și-a spart un pahar în cap. Filmul complet

Numai la Constanța e posibil așa ceva!  Inspectori OPC, amenințați și stropiți cu sânge de un patron care, pentru a obstrucționa controlul, și-a spart un pahar în cap. Filmul complet

Comisarii OPC Constanța și directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, au fost martorii unor scene de coșmar în timpul unui control la o terasă din Satul de Vacanță, lângă Mamaia. Patronul unității a încercat să împiedice controlul, proferând amenințări, a întenționat să îi sechestreze iar ca ultim gest și-a spart un pahar pe frunte împroșcându-i cu sânge, din cap până în picioare, pe inspectori.

Patronul terasei i-a intâmpinat cu amenințări pe inspectorii care intraseră în local,  avertizându-i că nu îi va lăsa să efectueze controlul. A ordonat angajaților să închidă ușile și să blocheze ieșirile. A fost atenționat că poate face pușcărie pentru sechestrare de persoane și inspectorii au început verificările. Patronul a devenit agresiv, l-a impins pe șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, în camera frigorifică pentru a-l închide acolo. A pus mâna pe un satâr, amenințându-i pe controlori, moment în care, potrivit martorilor, au intervenit angajații. Din ce în ce mai nervos, a chemat întăriri.

În fața localului au apărut  mai mulți tineri, plini de mușchi. “Chem băieții și vă bag în portbagaj! ” a continuat el cu amenințările, strigând că își va sparge un pahar în cap. Pentru că inspectorii OPC i-au replicat că gestul lui nu va impiedica în niciun fel controlul, bărbatul și-a spart un pahar pe frunte, frecându-și fața cu cioburile. A luat apoi un ciob între degete, împroșcându-i cu sânge pe inspectori. Echipa de comisari a fost nevoită să solicite prezența unui echipaj  al Poliției și a Ambulanței. Patronul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență dar, după ce a primit îngrijiri medicale, s-a intors la restaurant.  Peste 200 kilograme de carne și produse din carne, pește, preparate culinare expirate, alterate, ce urmau să fie folosite pentru servirea clienților, au fost descoperite în urma controlului OPC. Marfa alterată a fost confiscată pentru a fi distrusă. Ca urmare a deficiențelor constatate s-a dispus închiderea temporara a unitătii. “Numai la Constanța e posibil așa ceva! O colegă a noastră a făcut atac de panică, e șocată. Dacă era singură la control, o călcau în picioare”, spune directorul general al ANPC, Paul Anghel. 

În timpul sezonului estival mai mulți comisari OPC din țară trebuie detașați pe litoral. “Mi-e teamă că vor refuza să vină. Cu atitudini de genul, vă tai, vă omor, amenințări, înjurături ca la ușa cortului, nu poți face control. Iar dacă poliția, pe care am sesizat-o, nu ia nicio măsură, vom face noi plângere penală împotriva patronului”, a declarat, pentru EVZ, directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Ne puteți urmări și pe Google News