Evenimentul Zilei > Horoscop > Nu mai căutați comori, dorință de înavuțire rapidă a omorât mulți oameni. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR
Nu mai căutați comori, dorință de înavuțire rapidă a omorât mulți oameni. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Nu mai căutați comori, dorință de înavuțire rapidă a omorât mulți oameni. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

O zi în care nostalgia sezonului rece te îmbie la amintiri şi la un ceai fierbinte. Dacă tot ai luat-o pe panta amintirilor, nu este bine să dai telefoane pe la prieteni şi rude, să vezi ce mai fac?

15 decembrie

Numai căutați comori, dorință de înavuțire rapidă a omorât mulți oameni. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Pe 15 decembrie s-au născut  Nero, Alexander Eiffel, John Hammond, Francois de La Rochefoucauld, Janos Bolyai, Jean Paul Getty, Ioan Luchian Mihalea, A. de Herz, Mircea Olteanu, Cornel Nistorescu.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Elefterie și mama sa Antia. Sf. Suzana.

Tradiţional, Sf. Elefterie. Sf. Elefterie este făcător de minuni. Dă noroc la fetele mari. Se ţine şi se pomeneşte mai ales de femei şi de moaşe. Ele ţin mult la sânt pentru că uşurează naşterea. (Speranţia).

Sf. Elefterie se ţine ca să nu sărăceşti. Se ţine pentru boale, lovituri, tăieturi. Dar mai ales se ţine pentru cutemure. (Speranţia).

Legenda spune că în această zi, cu o săptămână înaintea solstiţiului de iarnă, dacii se strângeau la Rumi Dava, cetatea secretă, un fel de Vatican, sau, mai curând Delphi al tracilor, al dacilor. Localizarea cetăţii misterioase este incertă. Legenda spune că “acolo drumul se oprea în munte”. Iar după zilele care trebuiau diferiţilor reprezentanţi ai triburilor de la Tisa, din stepă, de la Sarmisegetuza, de la mare şi de la “cealaltă mare” trecând Dunărea, pare foarte probabilă localizarea undeva în zona Carpaţilor de Curbură, aproape de Vrancea, zonă extrem de puternică în energia telurică.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE