Nu toată Italia e sufocată de Covid-19. Sardinia, exemplul de urmat pe planetă

Nu toată Italia e sufocată de Covid-19. Sardinia, exemplul de urmat pe planetăPlaja Villasimius, Sardinia. Sursa foto: arhiva EVZ

Nu toată Italia e sufocată de Covid-19, iar Sardinia reprezintă exemplul de urmat pe planetă, la peste un an de când pandemia de coronavirus a lovit în plin omenirea.

Nu toată Italia e sufocată de Covid-19. Sardinia, exemplul de urmat pe planetă. Europa reintroduce restricții, dar îndrăgita destinație turistică din Italia nu mai are decât câteva probleme legate de Covid-19.

Sardinia a intrat în „zona albă” a pandemiei, în timp ce restul Italiei este vizat de introducerea unor noi restricții. Cazurile noi de infectare cu Covid-19 continuă să crească în Italia.

Sâmbătă au fost raportate 18.916 cazuri noi și 280 de decese. În acest context, Guvernul Italiei a anunţat că va implementa noi restricții.

Nu toată Italia e sufocată de Covid-19

Măsurile nu vizează insula Sardinia, cunoscută pentru plajele sale frumoase și apele limpezi. Aceste calităţi au transformat-o de-a lungul deceniilor într-o destinație de vară apreciată de turiştii din toată lumea.

Pe insula din Marea Mediterană, numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 a scăzut mult în ultimele săptămâni. Astfel nu a mai fost nevoie de alte restricții. De la 1 martie, magazinele și restaurantele pot fi deschise în orice moment pentru mai multe ore.

Este vorba despre intervalul 13:30-5:00. În acelaşi timp, școlile pot funcționa la 100% din capacitate. Conceptul de „zonă albă” presupune doar 50 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori 3 săptămâni consecutiv.

Temenula fost introdus abia recent, dar trebuie spus că niciodată, de la începutul pandemiei, o regiune s-a descurcat atât de bine cu rata de infectare.

Şi când în prim-plan este Italia, puternic lovită de pandemie încă de la începutul ei, acest aspect este semnificativ.

Sardinia, exemplul de urmat pe planetă

Plaja Pellosa, în nordul Sardiniei

„O zonă albă nu înseamnă o abordare liberă pentru toți, ci mai degrabă trebuie să o luăm ca o motivație pentru a continua să respectăm regulile, cu cel mai înalt grad de responsabilitate.

Pornind de la acest rezultat poate exista o redresare treptată a sectorului de producție, care a suferit foarte mult în aceste luni. Dar totul trebuie făcut cu răbdare și grijă”, a declarat guvernatorul Sardiniei, Christian Solinas.

În acest moment, Sardinia mai are 3 zone roșii în orașele Bono, San Teodoro și La Maddalena. Totuşi, autoritățile avertizează că revenirea la normalitatea se va face treptat.

Astfel, redechiderea sălilor de sport, a cinematografelor și a teatrelor va fi amânată până la 8 martie.

Invitaţie la prudenţă

„A fi prima regiune dintr-o zonă albă este un privilegiu pentru mine și pentru toți oamenii din Sardinia. Este o recunoaștere a marelui simț al responsabilității pe care l-am avut și pe care îl avem în continuare.

Trebuie să păstrăm prudență absolută, deoarece doar așa vom rămâne în această zonă”, a declarat Mario Nieddu, reprezentant regional pentru Sănătate. Cei care se ocupă de administrarea Sardiniei, au anunțat deja că vor întări controalele în porturi și aeroporturi.

Se doreşte controlul eficient al celor care vin din afara insulei, pentru a evita transmiterea noului coronavirus. Vara trecută, Sardinia a fost un exemplu negativ din cauza focarelor generate de petrecăreţii din cluburi.

„Vedem lumina la capătul tunelului. În cele din urmă, cafenelele, barurile și restaurantele vor avea voie să primească clienți și în timpul serii.

Vom avea o creștere a comerțului, deoarece oamenii vor să iasă să mănânce noaptea”, a declarat directorul Confesercenti Cagliari (asociația locală de afaceri), Nicola Murru.

explicaţie foto: plaja Villasimius, Sardinia

Sursa: Forbes

Ne puteți urmări și pe Google News