Evenimentul Zilei > Politica > Nu se pot despăgubi proprietarii mașinilor avariate de ploaia înghețată
Nu se pot despăgubi proprietarii mașinilor avariate de ploaia înghețată

Nu se pot despăgubi proprietarii mașinilor avariate de ploaia înghețată

Primarul Sectorului 6 București, Gabriel Mutu, a răspuns telefonului de la ora 9. Edilul a vorbit, în primul rând, despre consecințele fenomenului meteorologic care a avut loc vineri noaptea, ploaia înghețată, care a avut consecințe extrem de grave.

Copacii care s-au prăbușit sub greutatea gheții de pe crengi au distrus mii de mașini. Deși s-a vehiculat că proprietarii vor fi despăgubiți, Gabriel Mutu spune că acest lucru, în situația data, este imposibil. „Tema a fost lansată de sectorul 4. Noi nu avem asigurare pentru astfel de intemperii. Nu sunt predictibile asemenea fenomene. Cei de la ADP Sector 4 probabil au o asigurare, dar și în cazul lor va fi foarte dificil. Trebuie să se demonstreze că arborele care a căzut trebuia toaletat. E foarte greu. Eu m-aș bucura să se găsească o formula, să vedem ce facem pe viitor”, a declarat primarul. Gabriel Mutu are o altă idee. „Primăria Generală este foarte generoasă cu gratuitățile. Cum dă vouchere pentru biciclete și excursii, ar putea da și pentru mașinile distruse”, spune edilul.

În cee ace privește situația viceprimarului Aurelian Bădulescu, Gabriel Mutu a recunoscut că el a făcut propunerea ca acestuia să I se retragă sprijinul politic la prima întrunire a Biroului Executiv al PSD, în 30 ianuarie. Edilul sectorului 6 spune că nu problema RADET este motivul pentru care îi cere capul lui Bădulescu, ci faptul că este scandalagiu. „Atitudinea lui nu ne caracterizează, pen noi, cei din PSD. Din cauza lui ne-am ostilizat Consiliul General. În loc să comunice calm a ales o cale de forță. Chiar nu este normală atitudinea lui și nici limbajul. Eu sunt cel care am propus să I se retragă sprijinul”, a afirmat Gabriel Mutu. Întrebat dacă are în vedere desemnarea altei persoane, primarul a spus că nu, că desemnarea unui înlocuitor se va face prin vot. În orice caz, Mutu nu-I recomandă lui Bădulescu să meargă la USR, chiar dacă și viceprimarul este „scandalagiu”. „Nu recomand nimănui să meargă la USR. Oamenii ăștia nu au făcut absolut nimic în afară de a țipa și tăvăli pe jos. Mai mult, au votat împotriva propriilor propuneri. Un consilier USR a făcut un proiect și noi toți, de la PSD, de la PNl, l-am votat. Consilierii USR, nu. Ce să mai înțelegi”, a explicat Gabriel Mutu.

Legat de situația RADET, edilul Sectorului 6 spune că situația este foarte gravă, dar nu are nicio legătură cu viceprimarul Aurelian Bădulescu, ci cu lipsa de acțiune și comunicare. „Primăria Generală a băgat Bucureștiul în iarnă fără nicio pregătire. Acum, măcar atât ar putea face: să-și recunoască greșeala. Într-adevăr, au început să facă pași timizi în reabilitarea rețelor, dar nu suficient. Nu au asigurat un buget care să pemită reparații sau înlocuiri ale conductelor. De aceea este frig în apartamente, mai ales la etajele superioare. Conductele vechi nu suportă o presiune mare. Se sparg conductele, vine RADET să repare ș ice fac? Unde intervin ei zici că s-a dat cu bomba atomică. Spar tot și așa lasă”, a declarat primarul Sectorului 6.