Evenimentul Zilei > Actualitate > Te ia cu fiori când privești noul robot umanoid. Are expresii faciale ciudat de perfecte. VIDEO 
Te ia cu fiori când privești noul robot umanoid. Are expresii faciale ciudat de perfecte. VIDEO 

Te ia cu fiori când privești noul robot umanoid. Are expresii faciale ciudat de perfecte. VIDEO 

Lumea științei nu mai are granițe şi nici nu are de gând să se oprească. Ca dovadă este noul robot ciudat de asemănător cu omul. Imaginile vă vor convinge că este mult prea mult şi prea riscant pentru omenire, potrivit unor specialiști.

„Cel mai avansat robot din lume” a fost dezvăluit într-un videoclip lansat de compania britanică de robotică Engineered Arts și este absolut incredibil. Numit Ameca, robotul prezintă o serie de expresii faciale care sunt unele dintre cele mai convingătoare de până acum, cu mișcări sintetice ale mușchilor și controale motorii fine pe care înainte doar oamenii le puteau reproduce.

În loc de calculatoare şi smartphone-uri vor fi acești roboţi  care tin loc de orice tehnologie

Ameca este în prezent o platformă de testare pentru inovarea expresiilor, dar viziunea este de a cupla forma robotului cu o inteligență artificială la bord, astfel încât să poată interacționa și să răspundă persoanei care vorbește cu el și să le recunoască și expresiile faciale.

Umanoidul a fost conceput ca o platformă deschisă pentru dezvoltarea software-ului și upgrade hardware și pentru a oferi o „interfață alternativă” cu lumea digitală, care nu este doar un ecran. „În loc să ne uităm la ecrane și să tastăm pe tastaturi, ar trebui să putem comunica cu tehnologia în moduri mai umane – roboţii ar trebui să înțeleagă un zâmbet, o mișcare a capului sau un gest cu mâna”, scrie Engineered Arts.

„Roboții au nevoie de fețe și mâini pentru a comunica cu noi – pentru că este mult mai natural și mai ușor de înțeles”

Vă veţi gândi imediat că seamănă cu Terminator  sau iRobot, cu toate acestea, compania afirmă că nu ar trebui să vă faceți griji în legătură cu roboții umanoizi, deoarece aceștia sunt „împotriva uciderii oamenilor”, și ar trebui să vă îndreptați în schimb grijile către dornene care au asasinat deja oameni, aşa că s-ar putea să aibă un rost aceşti umanoizi.

În schimb, Ameca ar putea fi poziționat într-o zi ca angajat sau să interacționeze cu invitații la un eveniment. Iar imaginile din video par să convingă.

Când Ameca a fost lansată în lume, au existat cu siguranță o reacții diferite

Unii și-au exprimat admirația și au fost impresionați de cât de convingătoare au fost expresiile faciale, în timp ce alții au devenit incredibil de incomozi.

Dar Engineered Arts nu se oprește aici – Ameca este doar unul dintre câțiva roboți diferiți pe care îi produc, pentru o varietate de sarcini cum ar fi: Mesmer este capabil să-ți imite mișcările cu o precizie impresionantă (video)

Quinn este un cap vorbitor conceput pentru a se ocupa de clienți în mod profesional; Robothespian este un robot multilingv personalizabil pentru a fermeca clienții la un eveniment. Echipa creează chiar și roboți personalizați pentru filme.