Conform Daily Star, oamenii legii din Bali au fost filmaţi în timp ce opreau cetăţenii care n-aveau mască de protecţie şi pe care îi puneau să facă flotări sau alte exerciţii fizice.

Măsura este considerată de aceştia ca fiind foarte potrivită pentru a le reaminti oamenilor despre pericolele pe care pe presupune coronavirusul în lipsa protecţiei adecvate.

Presa locală aminteşte că demersul forţelor de securitate balineze nu a fost recunoscut oficial, dar asta nu-i împiedică pe poliţişti să-i pună pe „rebeli” să execute flotări în public.

Şi pe insula Intaran, localizată la sud-est de Bali, au fost semnalate episoade similare. Un lider local a dezvăluit că oamenii care nu poartă măşti nu vor fi lăsaţi să intre în localităţi.

Cei care încalcă regula purtării măştii riscă o pedeapsă ce presupune munca pentru comunitate şi o amenda care echivalează cu suma plătită pentru 5 kg orez, adică 3,94 lire sterline (n.r. – 75.000 rupii indoneziene).

Şi poliţiştii rutieri reamintesc celor vizaţi mai sus că trebuie să poarte masca de protecţie când ies din case.

La 5 aprilie, autorităţile balineze au instituit obligativitatea purtării măştilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

În Bali sunt 215 cazuri confirmate cu Covid-19 şi 4 decese, iar în Indonezia au fost înregistrate 9.511 cazuri şi 773 decese.

Din cauza pandemiei care a izbucnit în China, turismul din Bali a fost grav afectat având în vedere că 80% din economia zonei se bazează pe acest domeniu.

Guvernul indonezian a anunţat săptămâna trecută că suspendă cursele aeriene şi accesul navelor turistice până în luna iunie, cel puţin.