"Nu există niciun loc pentru refugiații afgani în Uniunea Europeană!" Liderii țărilor din Europa Centrală nu vor o nouă criză a imigranților ca în 2015

"Nu există niciun loc pentru refugiații afgani în Uniunea Europeană!" Liderii țărilor din Europa Centrală nu vor o nouă criză a imigranților ca în 2015

Prim-ministrul ceh Andrej Babiš declară răspicat că nu există „niciun loc” pentru refugiații afgani în Uniunea Europeană.

Liderul guvernului de la Praga a sugerat că ar fi mult mai bine să „găsească o soluție care să le permită să rămână în Afganistan” acestor refugiați.

Comentariile șefului executivului ceh au fost făcute după întâlnirea de marți cu cancelarul austriac Sebastian Kurz și premierul slovac Eduard Heger.

Ajutor numai pentru afganii care s-au refugiat în țările vecine

Liderii UE au spus că sunt gata să ajute refugiații afgani după ce talibanii au preluat conducerea, dar numai pe cei care s-au refugiat în țările vecine. "Într-adevăr, nu există loc pentru ei în Europa", a spus Babiš în declarația făcută la Castelul Lednice, în sud-estul Republicii Cehe. „O opțiune ar fi de a purta discuții cu [președintele turc Recep Tayyip] Erdoğan, ca în trecut, dar nu cred că aceasta este o soluție bună. O opțiune mai bună este o soluție care să le permită oamenilor să rămână în Afganistan", a adăugat liderul ceh.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am convenit ca 2015 să nu se mai repete"

De aceeași părere pare să fie și cancelarul austriac. Sebastian Kurz a informat că Austria a alocat 18 milioane de euro pentru a ajuta refugiații din țările vecine Afganistanului. "Vom încerca să le ameliorăm suferința, dar am convenit ca 2015 să nu se mai repete", a declarat șeful executivului de la Viena. „Suntem împotriva imigrației ilegale și vom lupta cu traficanții de carne vie”. Trebuie „găsite soluții regionale și nu declanșarea unui nou exod către Europa”, a adăugat Kurz.

În 2015, mai mult 1 milion de persoane au intrat în Europa din Africa și Asia. Ca să pună capăt crizei imigranților, în 2016, UE a încheiat un acord de migrație cu Turcia, acord prin care guvernul de la Ankara s-a angajat să împiedice milioane de imigranți să-și continue călătoria spre Europa în schimbul unei finanțări importante, scrie euronews.com.