Fredie Blom, al cărui document spune că s-ar fi născut în mai 1904, dar nu există informații exacte despre naștere,  a supraviețuit la două războaie mondiale. A lucrat în construcții până la 80 de ani.
Intervievat recent, a mărturisit că nu are niciun secret cu privire la longevitate, cu excepția faptului că „există un Om acolo Sus care are toată puterea. Nu am nimic, pot cădea în orice moment, dar El mă susține, a spus bătrânul. Pentru restul, notează BBC, Fredie Blom a fumat toată viața și a consumat alcool, de care s-a lăsat abia acum câțiva ani.
Sudafrica, morto l'uomo più vecchio al mondo. Fredie Blom aveva 116 anni: "Gli piaceva ballare e fumare"
„Până acum o săptămână, bunicul tăia lemne”, spune un nepot, Andre Naidoo, despre el.

Fredie Blom era în mod oficial cel mai bătrân om din Africa de sud, iar în mod neoficial acesta era cel mai bătrân om din lume. Bărbatul a trecut în ultima parte a vieții sale prin cea mai grea perioadă, deoarece nu mai putea să își cumpere țigări. Acest lucru i-a adus o depresie cruntă, din care nu a mai putut ieși și care a fost și unul dintre motivele pentru care a pierdut lupta.

În ziua în care a împlinit 116 ani, Fredie a fost extrem de trist. Din pricina situației deosebite prin care trece toată planeta, în țara sa nu se mai comercializează produse din tutun și alcool în această perioadă, tocmai pentru a nu suprapopula spitalele. Decizia autorităților i-a impactat pe mulți destul de puternic, însă Fredie a căzut într-o depresie adâncă, pentru că nu se putea lăsa de fumat.
Immagine

„A fumat ca un coș de fum” toată viața

 Soția lui Janneta , a declarat duminică, pentru Times Times, că soţul ei a fumat ca un coş de fum toată viaţa sa. Totuși, este un pic surd, a spus soția sa. Nu aude bine, trebuie să-i repetăm ​​lucrurile și atunci vorbește mereu despre sora lui, ucisă de  gripa spaaniolă. Oricum Fredie a fost un dansator bun, a avut o trupă de jazz. A avut dar. Ne-am întâlnit la o petrecere într-o casă. El și Janneta au fost căssătoriţi timp de 46 de ani, primul ei soț a murit de tânăr, iar Fredie a avut grijă și de cei doi copii și de nepoți: „Este un bărbat bun. El a avut grijă de ei ca și cum ar fi ai lui, a mai spus soţia pentru BBC.