Evenimentul Zilei > Sport > Novak Djokovici, o nouă criză de nervi nemaivăzută în tenis. Sârbul s-a dat în spectacol la Jocurile Olimpice. VIDEO
Novak Djokovici, o nouă criză de nervi nemaivăzută în tenis. Sârbul s-a dat în spectacol la Jocurile Olimpice. VIDEO

Novak Djokovici, o nouă criză de nervi nemaivăzută în tenis. Sârbul s-a dat în spectacol la Jocurile Olimpice. VIDEO

Novak Djokovici a pierdut finala de bronz a turneului de la Jocurile Olimpice și a avut în timpul meciului o izbucnire nervoasă care s-a lăsat cu racheta aruncată în tribune.

Novak Djokovici (34 de ani) , liderul ATP, a eșuat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sârbul ar fi vrut să câștige medalia de au, pentru țara sa, dar a sfârșit pierzând și medalia de bronz, în finala mică. Mai mult, el a făcut o criză de nervi în partida pe care a disputat-o, sâmbătă, cu spaniolul Pablo Carreno-Busta (30 de ani, 11 ATP).

Djokovici nu a avut motivație pentru finala mică

Djokovici a cedat după trei seturi, cu scorul de 4-6, 7-6(3), 3-6. Sârbul a fost marcat de înfrângerea pe care a suferit-o în semifinalele turneului olimpic, în fața rusului Alexander Zverev (24 de ani, 5 ATP), scor 6-1, 3-6, 1-6, după un meci ce a durat două ore și cinci minute. Așa că „Nole” nu a mai avut motivație în confruntarea de sâmbătă.

El a ratat șansa de-a realiza Golden Slam, câștigarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam și a medaliei de aur la Jocurile Olimpice. În debutul celui de-al treilea set, la scorul de 0-0 și 40-40, Djokovic s-a enervat după ce a pierdut un punct și a aruncat racheta spre tribună. El a profitat astfel de faptul că nu erau spectatori, pentru că Jocurile Olimpice se dispută fără public. Măsură luată de japonezi din cauza pandemiei de coronavirus.

A avut un an senzațional până acum

O ieșire nervoasă a avut sportivul din Serbia și în timpul partidei din semifinalele competiției. În setul trei, la scorul de 2-0 pentru adversar, Djokovic a avut o criză de nervi. Tenismenul era condus cu 15-0 pe propriul serviciu și a avut o izbucnire după ce a pierdut ușor un punct. Și în acest an, Djokovici a fost într-o formă de zile mari. El a reușit să câștige toate cele trei turnee de Mare Șlem disputat în 2021. Este vorba despre Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

El i-a egalat pe Roger Federer și Rafa Nadal, la turnee de Grand Slam adjudecate (20).