În finala ultimului Grand Slam al anului, tenismenul sârb s-a impus, aseară, în fața elvețianului Roger Federer (locul 2 ATP), cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, 6-4. După acest succes, „Nole” a bifat al 10-lea turneu de Grand Slam cucerit și la șapte întreceri câștigate în acest an. De partea cealaltă, Federer, în vârstă de 34 de ani, a jucat a şaptea finală la US Open, aceasta fiind a doua pe care o pierde după cea din 2009.

Mă voi hrăni din această victorie cât mai mult. Ştiam că voi juca împotriva celui mai bun jucător din istorie şi asta a însemnat o presiune suplimentară. Azi, am servit la 5-2 în setul 4 şi atunci a arătat că este un mare campion. Am fost nevoit să servesc foarte bine şi am răsuflat uşurat când ultimul lui retur a fost afară.

Am parte de un sezon extraordinar, cel mai bun al carierei, alături de cel din 2011. Îmi place mai mult acesta pentru că sunt şi tată. Ce mi se întâmplă este incredibil", a spus Djokovic după meci.

Pentru performanţa de la US Open, Djokovic a fost răsplătit cu un cec în valoare de 3,3 milioane de euro şi cu 2.000 de puncte ATP. De partea cealaltă, finalistul a primit 1,6 milioane de dolari şi 1.200 de puncte.