Noul război al șobolanilor! E de necrezut ce se întâmplă tocmai la New York

Noul război al șobolanilor! E de necrezut ce se întâmplă tocmai la New York

După închiderea restaurantelor, în cadrul măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei Covid-19, rozătoarele, înfometate și agresive, ies pe străzi în plină zi ajungând până la canibalism.

Pentru șobolanii care poluează cu milioanele străzile din New York, măsurile de izolare nu au durat prea mult.

În unele cartiere ale metropolei, restaurantele, care au fost închise de câteva săptămâni, au fost principala lor sursă de hrană. Astfel că, acum, șobolanii hălăduie pe străzi, agresivi și flămânzi.

Într-un articol publicat de presa de peste ocean, oamenii de știință îți exprimă îngrijorarea. „Sobolanii nu sunt pe cale să devină agresivi neapărat față de oameni ci între ei”, a explicat specialistul în rozătoare Bobby Corrigan.

„Sobolanii sunt acum în război unii împotriva altora, se bat pentru hrana pe care o pot găsi și ajung chiar să se mănânce între ei”.

Șobolanii care trăiesc în cartierele unde restaurantele sunt mai numeroase s-au dezvoltat în totală dependență de gunoaiele produse de aceste restaurante și lăsate în saci de plastic în pubele.

De câteva săptămâni, comportamente „neobișnuite” au fost observate la șobolani, care renunță la orice fereală în fața oportunității de a se hrăni. Astfel, echipele de deratizare au observat șobolani pe străzi în plină zi sau în case unde nu au fost niciodată observați.

Centrul pentru controlul și prevenirea maladiilor (CDC) a fost nevoit să publice un articol cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru a împiedica o eventuală invazie a rozătoarelor: blocarea pe cât posibil a zonelor de acces în locuințe, eliminarea resturilor, păstrarea gunoiului în pubele închise ermetic, strângerea alimentelor pentru animale și păsări din curți, etc.

Astfel de sfaturi au fost necesare și la New Orleans, unde hoarde de șobolani au fost observate în plină zi pe străzi, sau la Chicago, scrie Le Point.

La New York, dar și la Washington, oamenii au fost sfătuiți să-și verifice motoarele mașinilor, știindu-se faptul că șobolanii au obiceiul să roadă cablurile electrice și furtunele.

Contactul apropiat al șobolanilor cu locuitorii reprezintă o adevărată problemă de sănătate publică, deoarece șobolanii pot transmite o serie de boli oamenilor.

Specialiștii sunt totuși optimiști cu privire la îmbunătățirea rapidă a situației de îndată ce măzurile restrictive vor fi ridicate și restaurantele se vor redeschide.