Noul preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului este Cristina Pocora, fost deputat al PNL, iar Nicolaie Bălaşa a rămas vicepreşedinte. Alegerile au avut loc în cadrul şedinţei CNA de miercuri.

Cristina Pocora este, astfel, a treia femeie care va conduce instituţia, după Laura Georgescu şi Monica Gubernat.

 „O carieră în slujba cetăţenilor. Întreaga activitate a Cristinei Pocora este în domeniul public şi al reprezentării cetăţenilor în diferite instituţii importante precum Parlamentul României sau CNA. În calitate de deputat a promovat legi în privinţa protecţiei familiei, precum legea alocaţiilor, legea concediului pentru creşterea copilului sau legea privind protecţia împotriva violenţei domestice”, se arată pe site-ul CNA.

Cristina Pocora este licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA) şi a unui master în comunicare politică în cadrul aceleaşi universităţi, potrivit Mediafax.

Studii și specializări

• 2006 – Absolventă a Masterului în Comunicare Politică. Marketing Politic şi Electoral (SNSPA) • 2001 – Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA)

• 2006 – Absolventă a cursurilor postuniversitare de specializare şi perfecţionare „Securitatea şi Apărarea Naţională din cadrul Colegiului Naţional de Apărare – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”

Activitate profesională

• 2018 – Membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului

• 2017 – 2018 – Consilier Camera Deputaţilor

• 2012-2016 – Deputat PNL Ialomiţa ◦ Secretar/Vicepreşedinte Comisia pentru muncă şi protecţie socială ◦ Preşedinte Subcomisia pentru Protecţia Copilului. ◦ Membru Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi ◦ Membru Comisia “Roşia Montană” ◦ 2014-2015 – Purtător de cuvânt al Grupului PNL din Camera Deputaţilor

• 2008-2012 – Deputat PNL Ialomiţa ◦ Preşedinte Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi ◦ Preşedinte Subcomisia pentru Protecţia Copilului. ◦ Membru Comisia pentru muncă şi protecţie socială

• 2006-2008 – Secretar de stat Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul

• 2005-2006 – Consilier Cabinet Ministru – Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul

• 2001-2006 – Consilier parlamentar – Cabinet Vicepreşedinte – Senatul României

În perioada în care Crin Antonescu era preşedinte al PNL, Cristina Pocora a fost purtătoare de cuvânt a formaţiunii liberale.

Cristina Pocora o va înlocui pe Monica Gubernat, fostă preşedintă a CNA, care avea sprijinul PSD.  Pentru preluarea noii funcţii mai are de așteptat este validarea de către Parlament a alegerii plenului CNA.