Evenimentul Zilei > Politica > Vicepreședintele Comisiei de Apărare, cerere-bombă pentru noul ministru de Interne
Vicepreședintele Comisiei de Apărare, cerere-bombă pentru noul ministru de Interne

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, cerere-bombă pentru noul ministru de Interne

Abia numit în funcție, prin decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, noului ministru de Interne, Nicolae Moga i se cere desecretizarea dosarului privind protestele din 10 august 2018.

Solicitarea publică a fost făcută de Ovidiu Alexandru Raețchi, parlamentar PNL și vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților.

Parlamentar liberal Ovidiu Alexandru Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților a postat un mesaj pe Facebook,  în care susține că prima decizie a noului ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, ar trebui să fie desecretizarea „de urgență” a dosarului protestelor din 10 august 2018.

„Prima decizie pe care trebuie să o ia noul ministru de Interne, Nicolae Moga, este simplă: să desecretizeze de urgență dosarul 10 august. Îi auzim pe pesediști cum clamează fără întrerupere că au înțeles lecția de la alegerile de pe 26 mai, iar acum au un bun moment pentru a demonstra acest lucru. Dacă există un minim respect pentru cetățeni și pentru aflarea adevărului privind protestul Diasporei, noul ministru trebuie să se diferențieze fundamental de abordarea doamnei Carmen Dan, cea care s-a aflat exclusiv în slujba infractorului Dragnea pe toată perioada în care îndeplinit funcția de ministru de Interne”, a scris Raețchi pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul PNL a adăugat: „La aproape un an de la protestul de pe 10 august, dl. Moga are obligația de a nu mai mușamaliza faptele și de a face public dosarul privind protestul Diasporei. Sutele de cetățeni gazați și bătuți merită să afle adevărul, în paralel cu soluționarea juridică a dosarului 10 august. Este revoltător că până acum nu avem nici un responsabil politic pentru surprimarea violentă a unui protest pașnic”.