Noul ministru al Educației, Ligia Deca, gest neobișnuit în fața președintelui Klaus Iohannis

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, gest neobișnuit în fața președintelui Klaus IohannisSursa: Captură video

Noul ministru al educației, Ligia Deca, a făcut un gest neobișnuit în fașa președintelui Klaus Iohannis atunci când i-a înmânat acestuia documentele pe care le-a semnat după ce și-a depus jurâmântul.

Ligia Deca este cea care i-a luat locul lui Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al educației. După ceremonia de depunere a jurământului, aceasta i-a înmânat o serie de acte lui Klaus Iohannis, moment în care a făcut o plecăciune.

România Educată, pe lista de priorități a ministrului educației

Imediat după ce PNL a votat pentru nominalizarea sa în funcția de ministru al educației, Ligia Deca a precizat că misiunea ei în acest domeniu este „de a pune în operă viziunea România Educată”. Ea a subliniat că va „operaţionaliza „România Educată” în literă şi în spirit, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis”.

Pe același subiect s-a bazat și declarația președintelui  după ceremonia de la Cotroceni în care Ligia Deca a depus jurământul. Șeful statului a menționat că are încredere că proiectul va merge mai departe cu noi energii, fiind unul de care țara noastră are mare nevoie.

„Este realmente un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de învățământ performant are mai puține șanse. Pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern”, a precizat Iohannis, potrivit HotNews.ro.

Ligia Deca, noul ministru al educației

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Ligia Deca a fost numită în funcţia de ministru al Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Ea are 40 de ani și este consilier prezidențial din 2019.

Este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg. A absolvit și un program postdoctoral la New Europe College.

A colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. De asemenea, în anul 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.