Video. Klaus Iohannis: „Nicio reformă nu poate fi înfăptuită fără a investi în tineri”

Video. Klaus Iohannis: „Nicio reformă nu poate fi înfăptuită fără a investi în tineri” Sursa foto: Youtube

Klaus Iohannis a participat la Transforming Education Summit, din New York, organizat în marja celei de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Președintele României a vorbit despre importanța sistemului de învățământ și viziunea pentru educația românească la orizontul anului 2030.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la Transforming Education Summit, din New York, că viitorul sustenabil al unei țări depinde de asigurarea unei educații incluzive de calitate.

Liderul de la Cotroceni a mai precizat că cetățenii trebuie să fie pregătiți pentru toate provocările generate de schimbările economice, climatice și de noile realități sociale.

„(...) România se angajează să își adapteze sistemul de învățământ la nevoile actuale și emergente. De altfel, suntem în etapa de implementare a unui demers substanțial de reformă, bazat pe rezultatele unei ample consultări intitulate „România Educată”. Peste 10.000 de cetățeni au fost implicați activ, această consultare devenind cel mai incluziv proces de creionare a politicilor din domeniu și generând viziunea pentru educația românească la orizontul anului 2030. (...) În ultimul an, am inițiat în România un proces de reflecție asupra educației privind schimbările climatice și dezvoltarea durabilă. Acesta s-a transformat într-o viziune strategică concretă, integrând în procesul educațional filosofia Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.”, a spus Klaus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

România s-a angajat să le asigure profesorilor din societatea noastră o pregătire inițială și continuă adecvată

Totodată, președintele României a vorbit și despre profesori, care sunt „inima educației.”

„(...) Participarea profesorilor la procesul decizional este esențială pentru implicarea lor în transformarea sistemelor noastre educaționale. (...) Rolul profesorilor rămâne însă esențial pentru a ne asigura că toți copiii dobândesc competențele necesare pentru a proteja resursele și frumusețea planetei noastre. (...) Nicio reformă nu poate fi înfăptuită fără a investi în tineri, în profesorii lor și, astfel, în viitorul nostru. Este cea mai benefică investiție pe care noi toți o putem face”, a mai declarat Iohannis.

În încheierea mesajului său, președintele României a afirmat că transformarea educației presupune atingerea provocărilor globale, iar pentru ca acest lucru să se întâmple „trebuie prioritizată educația în politicile noastre, inclusiv în domeniul sensibil al finanțării publice.”

Reamintim că președintele României, Klaus Iohannis, participă la Transforming Education Summit, organizat la New York, Statele Unite ale Americii, în marja celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).