Evenimentul Zilei > International > Noul lider al Isis a fost identificat de spionajul occidental!
Noul lider al Isis a fost identificat de spionajul occidental!

Noul lider al Isis a fost identificat de spionajul occidental!

Noul lider al Statului Islamic a fost confirmat ca fiind Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi, potrivit oficialilor din două servicii de informații.

Noul lider al Statului Islamic a fost confirmat ca fiind Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi, potrivit oficialilor din două servicii de informații, ciatți de The GuardianEste unul dintre membrii fondatori ai grupului terorist, a condus subjugarea minorității irakiene Yazidi și a supervizat operațiuni teroriste pe tot globul.

The Guardian a aflat că al-Salbi a fost numit lider la câteva ore după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi în octombrie. Numele pe care grupul l-a făcut public pentru înlocuitorul lui Baghdadi la acea vreme, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi, a fost un „nom de guerre” necunoscut de alți lideri superiori sau agenții de informații. Cu scopul de a întârzia identificarea sa.

În cele trei luni care s-au scurs de la atacul în care a fost ucis Baghdadi, o imagine mai completă a lui al-Salbi a fost identificată de spionii locali și occidentali, situându-l în centrul deciziei Isis – și al înaintașilor săi – și portretizându-l ca un veteran cu multe lupte la activ.