Evenimentul Zilei > Economie > Noul şef al Tarom, stabilit săptămâna viitoare. Un lucru e cert: nu va fi român
Noul şef al Tarom, stabilit săptămâna viitoare. Un lucru e cert: nu va fi român

Noul şef al Tarom, stabilit săptămâna viitoare. Un lucru e cert: nu va fi român

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a anunţat că săptămâna viitoare va fi stabilit managerul privat al companiei Tarom, pe listă rămânând zece manageri de companii, toţi din străinătate, potrivit Agerpres.

„Am avut cinci interviuri vineri, urmează să mai avem cinci oameni intervievaţi luni, urmând ca pe săptămâna viitoare, probabil vineri, să dăm numele managerului selecţionat să conducă compania Tarom. Toţi sunt manageri, din păcate o spun cu durere, toţi sunt străini, în short list-ul primit de la PricewaterhouseCoopers toţi sunt străini, toţi cu o bogată experienţă în domeniu, au mai condus companii importante în domeniul aviaţiei. Toţi sunt din domeniul aviaţiei şi unii chiar cu bune performanţe în a ridica o companie din pierderi, a o duce pe profit şi pe urmă chiar să o vândă. Deci unii chiar sunt specialişti în a pune pe plus o companie şi a o face frumoasă spre vânzare”, a declarat Silaghi.

Potrivit acestuia în prima listă primită care a cuprins 24 de persoane se afla şi un român, însă numele lui nu s-a regăsit în ultima listă pe care se află doar zece candidaţi. Potrivit ministrului Transporturilor, s-a ales varianta companiei PricewaterhouseCoopers, o entitate independentă de minister, pentru eliminarea suspiciunilor privind interesele politice.

„Nu vrem să privatizăm tot Taromul, doar 20% din el şi vom avea şi pe această temă discuţii cu câteva companii interesante după ce vom fixa managerul privat”, a adăugat Silaghi.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: