Noua versiune Windows 11 2022 Update a fost lansată. Ce noutăți aduce sistemul de operare
- Iulia Moraru
- 22 septembrie 2022, 16:34
O nouă versiune a sistemului de operare de la Microsoft a fost lansată și este acum disponibilă în peste 190 de țări. Windows 11 2022 Update aduce noi funcții prin care informațiile pot fi accesate mai ușor de utilizatori.
Microsoft a lansat noua versiune a Windows 11, fiind considerată cea mai sigură variantă pentru utilizatori de până acum. Microsoft utilizează zilnic peste 43 de trilioane de semnale de securitate pentru a perfecționa soluțiile pe care le dezvoltă.
Cele mai noi funcții introduse de Windows 11 2022 Update
Sistemul de operare vine cu o serie de funcții noi. Printre acestea se numără actualizări în meniul de Start, opțiuni mai rapide de căutare sau o mai bună evidențiere a evenimentelor locale curente în panoul de Widgets.
În plus, a fost inclus și un set de noi funcții de accesibilitate. Acestea sunt:
- un sistem care generează subtitrări live pe baza oricărei forme de conținut audio;
- acces activat prin amprentă vocală (versiune de preview), care le permite utilizatorilor să controleze computerul și să creeze un text folosind doar vocea;
- opțiunea Natural Voices for Narrator, care oglindește îndeaproape vorbirea naturală, creând un sunet mai plăcut și înlesnind lectura sau navigarea în browser.
De asemenea, Windows 11 2022 Update vine cu optimizări în ceea ce privește funcționarea bateriei, precum Snap Layout sau Focus.
Facilități pentru creatorii de conținut
Au fost introduse noi instrumente pentru creatorii de conținut, cu ajutorul cărora să poată face montaje video și să poată edita mai ușor materialele. În același timp, în ceea ce privește gamingul, actualizarea aduce o latență mai scăzută și îmbunătățiri sau noi funcții în timpul jocului, precum Auto HDR și Variable Refresh Rate.
Mai mult decât atât, Microsoft își propune ca astfel să reducă și amprenta de carbon generată de dispozitivele pe care le folosim. Mai exact, de fiecare dată când un dispozitiv va fi pornit, conectat la o sursă de energie sau la internet, sistemul de operare Windows va analiza amprenta de carbon generată și va programa operațiile de instalare în anumite momente ale zilei, atunci când emisiile de carbon rezultate ar fi la un nivel mai scăzut, potrivit Adevărul.