Studiu. Noua tulpină de coronavirus, cu 30% mai mortală

Studiu. Noua tulpină de coronavirus, cu 30% mai mortală

Noua tulpină de coronavirus este cu 30% mai mortală decât cea originală conform unui studiu recent efectuat de cercetătorii Grupului consultativ pentru amenințarea virusului respirator nou și emergent (NERVTAG) al Guvernului Marii Britanii.

Noua tulpină de coronavirus, cu 30% mai mortală decât cea originală. Acest studiu recent a fost publicat vineri, 22 ianuarie 2021.

Cercetătorii au transmis că noua tulpină de coronavirus va ucide probabil cu 30% mai multe persoane decât coronavirusul original.

Varianta cunoscută sub numele de B.1.1.7, a fost identificată pentru prima dată în Kent chiar înainte de Crăciun și are un număr mare de mutații. Prin diferite exerciții de modelare, despre noua mutaţie s-a spus că este cu 70% mai transmisibilă decât forma anterioară a virusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua tulpină de coronavirus, cu 30% mai mortală decât cea originală

noua tulpină coronavirus

Aşa arată la microscop noua mutaţie a coronavirusului din Marea Britanie

De la descoperirea ei în noiembrie 2020, mutaţia a fost responsabilă de înmulţirea cazurilor de infectare cu Covid-19 în UK. Noua cercetare a fost făcută de Nick Davies de la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

De asemenea, ea a fost verificată de alți experți, printre care şi profesorul Neil Ferguson (Medical Research Council, Imperial College London).

Profesorul Neil Ferguson face parte din NERVTAG şi vineri a discutat cu Robert Peston, de la ITV: „Este o posibilitate realistă ca noua variantă din Marea Britanie să crească riscul de deces, dar rămâne o incertitudine considerabilă”, a spus expertul.

„Patru grupuri - Imperial, LSHTM, PHE și Exeter - au analizat legătura dintre persoanele care au fost testate pozitiv cu tulpina nouă vs tulpinile vechi și riscul de deces.

Acest lucru sugerează un risc de deces crescut de 1,3 ori. Deci, pentru cei de 60 de ani, 13 din 1.000 ar putea muri, comparativ cu 10 din 1.000 pentru tulpinile vechi”, a precizat Neil Ferguson.

Studiul despre noua tulpină de coronavirus, în atenţia lui Boris Johnson

Profesorul Ferguson a adăugat că cercetarea a vizat diferite grupe de vârstă, regiuni și etnii. El a completat că premierul Boris Johnson urma să discute problema la întrunirea de vineri, 22 ianuarie 2021.

Dar profesorul a avertizat, de asemenea, că doar 8% dintre decese conțin informații despre tulpina pe care au avut-o. Departamentul Sănătății a transmis vineri că alte 1.401 de persoane au murit în termen de 28 de zile de la un test pozitiv Covid-19.

Noua tulpină a fost descoperită şi în România

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost identificată recent la alți doi români. Cei doi sunt din Bucureşti şi nu au călătorit în afara țării.

Starea generală este bună în cazul lor, iar în prezent se află izolați la domiciliu. Bolnavii sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Până vineri, 22 ianuarie, în România au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.699 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2.

Primul caz din România cu mutaţia din Marea Britanie

17.628 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat în România. Primul caz de infecție cu noua tulpină de COVID-19 a fost raportat în România la 8 ianuarie.

Cazul a fost identificat la Matei Balş, la o tânără care susţine că nu a călătorit în străinătate. Femeia are 27 de ani şi este din judeţul Giurgiu.

Ea nu avea gust şi miros şi acuza dureri musculare. Şi membrii familiei sale au fost diagnosticaţi cu SARS-CoV-2. Varianta britanică de Covid-19 este prezentă în cel puţin 60 de ţări.

Mai există şi varianta sud-africană, care, la fel ca cea britanică, este mult mai contagioasă. Ea este prezentă în 23 de ţări şi teritorii, cu 3 mai mult decât la data de 12 ianuarie.

sursa: dailystar.co.uk